Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Mercedes waarschuwt nieuwe FIA-wedstrijdleider voor 'ongelukkige' strijd met Hamilton

Toto Wolff denkt dat de nieuwe FIA-wedstrijdleider er misschien verstandig aan doet om Lewis Hamilton niet tegen zich in het harnas te jagen.

Hamilton Wolff
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Afgelopen week kondigde de nieuwe FIA-wedstrijdleider, Niels Wittich, aan dat hij de duimschroeven aan zou gaan draaien. De Formule 1-coureurs werden namelijk plots herinnerd aan een aloude regel die eigenlijk nog nooit is gehandhaafd.

Dan hebben we het over de regel omtrent juwelen. Het is verboden voor de coureurs om die in hun auto te dragen tijdens Grands Prix, maar tot op heden werd het door de vingers gezien als dat toch gebeurde. Binnenkort wil Wittich daar wel strenger op gaan zijn, tot frustratie van onder meer Lewis Hamilton.

Wolff waarschuwt en complimenteert wedstrijdleider

Hamilton gaf meteen al aan dat hij niet van plan was om te luisteren naar die nieuwe regels. "Het zijn persoonlijke dingen. Ik moet kunnen dragen wat ik wil dragen", zo liet de zevenvoudig kampioen recent optekenen. Hij krijgt bijval van zijn teambaas Toto Wolff, die niet snapt waarom de nieuwe wedstrijdleider zich met dit soort dingen bezighoudt.

Gevraagd naar de juwelenregels, is de Mercedes-man enigszins verbaasd. "Is dat echt een strijd die je op dit moment wil voeren?", waarschuwt Wolff de wedstrijdleider in gesprek met PA. Aan de andere kant kan de Oostenrijker er wel mee leven als dit het enige discussiepunt met de wedstrijdleider wordt.

"Als dit de meest ongelukkige actie van een nieuwe wedstrijdleider wordt, dan zou ik daar voor tekenen. De manier waarop hij de eerste paar Grands Prix heeft geleid, was prima, solide. Hij heeft nog geen stap verkeerd gezet."

Ook interessant:

'Max Verstappen maakt teveel fouten', Haas eist miljoenen van sponsor

Wat gebeurde er de afgelopen tijd in de wereld der Formule 1? We praten je binnen een paar minuten weer bij in onderstaande video!

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Australië 2022 RN365 Nieuwsdossier

97 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-podcast Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen