Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes waarschuwt nieuwe FIA-wedstrijdleider voor 'ongelukkige' strijd met Hamilton

Toto Wolff denkt dat de nieuwe FIA-wedstrijdleider er misschien verstandig aan doet om Lewis Hamilton niet tegen zich in het harnas te jagen.

Afgelopen week kondigde de nieuwe FIA-wedstrijdleider, Niels Wittich, aan dat hij de duimschroeven aan zou gaan draaien. De Formule 1-coureurs werden namelijk plots herinnerd aan een aloude regel die eigenlijk nog nooit is gehandhaafd. Dan hebben we het over de regel omtrent juwelen. Het is verboden voor de coureurs om die in hun auto te dragen tijdens Grands Prix, maar tot op heden werd het door de vingers gezien als dat toch gebeurde. Binnenkort wil Wittich daar wel strenger op gaan zijn, tot frustratie van onder meer Lewis Hamilton.

Wolff waarschuwt en complimenteert wedstrijdleider

Hamilton gaf meteen al aan dat hij niet van plan was om te luisteren naar die nieuwe regels. "Het zijn persoonlijke dingen. Ik moet kunnen dragen wat ik wil dragen", zo liet de zevenvoudig kampioen recent optekenen. Hij krijgt bijval van zijn teambaas Toto Wolff, die niet snapt waarom de nieuwe wedstrijdleider zich met dit soort dingen bezighoudt. Gevraagd naar de juwelenregels, is de Mercedes-man enigszins verbaasd. "Is dat echt een strijd die je op dit moment wil voeren?", waarschuwt Wolff de wedstrijdleider in gesprek met PA. Aan de andere kant kan de Oostenrijker er wel mee leven als dit het enige discussiepunt met de wedstrijdleider wordt. "Als dit de meest ongelukkige actie van een nieuwe wedstrijdleider wordt, dan zou ik daar voor tekenen. De manier waarop hij de eerste paar Grands Prix heeft geleid, was prima, solide. Hij heeft nog geen stap verkeerd gezet."

Viaplay
x
Oud-teambaas Steiner: "50/50 kans dat deze coureur nieuwe Verstappen wordt"