Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mick Schumacher

Michael en Mick Schumacher en hun weg richting de Formule 1

Mick Schumacher maakt in 2021 zijn officiële debuut in de Formule 1. De zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher won in 2020 het Formule 2-kampioenschap en werd beloond met een zitje bij Haas F1.

Michael Schumacher maakte op 22-jarige leeftijd zijn debuut in de Formule 1 en ook zijn zoon Mick Schumacher zal op zijn tweeëntwintigste zijn officiële debuut maken in koningsklasse van de autosport. Toch zal Mick Schumacher met een pak meer ervaring aan de start verschijnen wanneer het 2021-seizoen officieel zal beginnen tijdens de Grand Prix van Bahrein.

Beide coureurs begonnen hun racecarrière in de karts, om vervolgens de overstap te maken naar de Formule-klassen. Michael ging na zijn kartperiode racen in het Formule Ford- en het Formula König-kampioenschap, terwijl Mick zijn races reed in de Formule 4-klasse voor het Van Amersfoort Racing-team. Schumacher Senior was in het König-kampioenschap direct succesvol en won zodoende in zijn debuutseizoen direct het kampioenschap.

Twee jaar later veroverde de Duitser al de titel in het Formule 3-kampioenschap en een jaar later stond de teller al op zes races in de Formule 1. In het jaar dat Michael zijn debuut maakte in de Formule 1, kwam hij echter ook uit in het World Sportscar-kampioenschap, de DTM en de Japanse Formula 3000-klasse. Ondanks dat Schumacher slechts enkele races reed in die kampioenschappen, lijkt het erop dat Michael Schumacher met een schat aan ervaring aan zijn Formule 1-carrière begon. Toch valt zijn ervaring voorafgaande aan zijn succesvolle carrière in de F1 in het niets ten opzichte van de weg die zoon Mick Schumacher aflegde.

Mick Schumacher reed maar liefst 130 races meer dan vader Michael voordat hij zijn Formule 1-debuut maakte. Toch kwam de Haas F1-coureur in die races niet tot veel meer overwinningen dan Michael Schumacher. Mick won tot nu toe namelijk 26 races tegenover de 22 overwinningen van zijn vader voordat Michael in de Formule 1 terecht kwam.

In de onderstaande tabel is duidelijk te zien hoe efficiënt Michael Schumacher was gedurende zijn weg richting de koningsklasse van de autosport.

Vergelijking Mick en Michael Schumacher in hun weg richting de Formule 1

Mick Schumacher Michael Schumacher
Aantal races 192 62
Overwinningen 26 22
Percentage overwinningen 13,5% 35,5%
Aantal podiums 61 38
Aantal pole's 17 11
Aantal snelste ronden 17 11
Aantal titels 2 2

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi