Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Michael Schumacher

Michael Schumacher geëerd met prestigieuze onderscheiding

Michael Schumacher heeft de staatsprijs van Noordrijn-Westfalen gekregen voor zijn sociale betrokkenheid. De prijs voor de zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 werd in ontvangst genomen door zijn vrouw en dochter.

Michael-Schumacher
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

De staatsprijs van Noordrijn-Westfalen is in Duitsland een prestigieuze onderscheiding die in het gelijknamige deel van het land wordt uitgereikt. Michael Schumacher komt uit Noordrijn-Westfalen en kreeg de prijs voor zijn nuchtere houding en sociale betrokkenheid buiten de Formule 1 en voor zijn sportprestaties in de koningsklasse.

Minister-president Hendruk Wüst deelde de prijs uit op een emotionele avond, waar ook Jean Todt een speech hield voor Schumacher. De vrouw en dochter van de wereldkampioen, Corinna en Gina-Maria, namen de prijs in ontvangst. Todt blikte terug op zijn samenwerking met Schumacher bij Ferrari: "We waren een onverslaanbaar team", zo wordt hij geciteerd door Krone Zeitung.

"Michael hield ervan om voor ons te werken en het team hield ervan om met hem te werken. We missen hem hier. Michael heeft een fantastische familie. Net zoals mijn vrouw Michelle is zijn vrouw Corinna een van de sterkste vrouwen die ik ken", aldus Todt in een emotionele speech.

Schumacher kreeg de prestigieuze prijs, die de afgelopen jaren niet is uitgereikt door de coronapandemie, voor zijn betrokkenheid in de maatschappij en zijn grote hart. Wüst loofde de grote giften die hij maakte voor slachtoffers van tsunami's, maar ook de donatie van de familie Schumacher na de overstromingen in Rijnland-Palts en Noordrijn-Westfalen.

Ook interessant:

Verstappen moet afrekenen met sterker Ferrari

Zelfs al wint Ferrari in Frankrijk, dan nog ligt Verstappen vóór. De vraag of men niet gewoon teamorders in het leven moet gaan roepen, lijkt dan ook gerechtvaardigd. Jullie gaven jullie mening al, maar hoe denken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk erover?

4 reacties

Viaplay
x
Interview Lyrische Horner geniet van 'fenomenaal' Red Bull-collectief