Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Minardi: "Mercedes heeft nog marge over"

De afgelopen jaren werd er al veelvuldig gespeculeerd over de Mercedes-motor. Volgens veel insiders zou Mercedes namelijk nog niet het volledige potentieel van de power-unit benutten, een mening die ook Giancarlo Minardi is toegedaan.

Giancarlo Minardi denkt dat Mercedes nog niet haar ware potentie heeft laten zien gedurende het huidige Formule 1-seizoen. Gevraagd naar de speculaties over het mogelijk behouden rijden van de Mercedes-bolides, laat de voormalig teameigenaar RacingNews365 weten te geloven in die geruchten. "Kijk eens naar de keren dat Lewis Hamilton door omstandigheden in de problemen kwam, op dat moment reed hij van achteruit plots anderhalve seconde sneller dan de rest van het veld. Ik ga er dan ook vanuit dat Mercedes zeer behouden rijdt en dus nog marge over heeft. Ze hoeven het achterste van hun tong zelden te laten zien om succesvol te zijn." "Ze steken er ook dit jaar met kop en schouders bovenuit, alleen Max Verstappen kan in zijn Red Bull-bolide af en toe nog wat doen. Daarnaast viel op Monza natuurlijk alles samen, waardoor Pierre Gasly een schitterende overwinning kon boeken. Zonder verrassingen heeft Mercedes echter nog altijd alles op orde", aldus Minardi, die maar wat trots was op de overwinning van Gasly in de AlphaTauri-bolide. Het Red Bull-concern kocht in 2005 namelijk het team en de fabriek over van Minardi. Nog altijd is het team gevestigd in Faenza. "Het zijn van die verrassingen die de sport maken, dat zag je wel met Gasly. Het was geweldig om hem in Monza te zien winnen en natuurlijk stemde me dat zeer tevreden. Ook voor de Formule 1 in het algemeen, zulke races heb je namelijk echt nodig." Volgens Minardi heeft de F1 dit jaar sowieso geluk dat men vaker op historische circuits rijdt, zoals ook het Autodromo di Monza in die categorie valt. "De F1-organisatie heeft geweldig werk geleverd door een in lastig jaar als 2020 er toch voor te zorgen dat we kunnen racen. Daarvoor verdient men veel complimenten. Ook hebben we daardoor het geluk dat we racen op circuits als Portimao, Imola en Mugello. Na Mugello denk ik dat iedereen ook echt uitkijkt naar die andere oude circuits." "Je ziet namelijk dat op die circuits de coureur nog echt het verschil maakt. Maak je een fout, ben je namelijk de Sjaak. Doordat er grind naast de baan ligt, wordt een fout direct hard afgestraft, precies zoals de fans dit graag zien. Ik kijk dan logischerwijs ook uit naar de race op Imola!" Het artikel gaat verder onder de foto

"Ik zal zelf ook aanwezig zijn op het circuit van Imola en ik kijk er dan ook naar uit om weer een F1-race te kunnen bezoeken. Op dit moment ben ik in mijn rol voor de Italiaanse Autosportbond vooral druk op de Italiaanse circuits, waar bijvoorbeeld verschillende F4-races worden verreden. Het is geweldig om de nieuwe talenten te zien rijden en daarnaast ben ik ook blij met het feit dat ik onwijs veel wagens terugzie op de grid. Dat is een goed teken!" Zo was de inmiddels 73-jarige Italiaan onlangs nog aanwezig op het Autodromo di Mugello, waar hij het broertje van Charles Leclerc driemaal zag winnen. "Arthur presteerde geweldig op Mugello en zo waren er meer coureurs die me opvielen. Ook in de Formule 2 presteren er een aantal coureurs zeer sterk en ik ga er dan ook vanuit dat een aantal jongens snel de kans zullen krijgen om in de Formule 1 te rijden. Zo moeten jongens als Kimi Raikkonen en Fernando Alonso dadelijk toch eens een keer ruimte gaan maken voor de nieuwe talenten. Kimi en Fernando hebben vroeger de kans gekregen in de F1 en zo zullen zij uiteindelijk ook weer plaats moeten maken voor de volgende generatie." Ook in de komende weken blijft Minardi de verschillende circuits in Italië afgaan. "Niet alleen in de Formule 1, maar ook in andere landen en klassen hebben de organisaties puik werk afgeleverd doordat ze alsnog in staat waren om een mooie kalenders te maken. Daardoor blijven we tot ergens in december nog actief op de circuits", aldus Minardi met een passionele lach op het gezicht. Alles over het vertrek van Honda, de gevolgen voor Verstappen en zijn kansen op de wereldtitel in 2021 beluister je hieronder in de speciale RN365-podcast, met autocoureur Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'