Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Montoya acht de Verstappen van Imola onverslaanbaar

De Max Verstappen van Imola waar hij maximale punten wist binnen te slepen, is volgens voormalig F1-coureur Juan Pablo Montoya moeilijk te verslaan.

Ferrari zal komend weekend moeite hebben met het verslaan van Max Verstappen. Althans, als de Nederlander zijn vorm van de vorige Grand Prix laat zien. Dat stelt oud-Formule 1-coureur van McLaren en Williams Juan Pablo Montoya: "Als je kijkt naar de Max Verstappen die we halverwege de sprintrace en in de race op zondag zagen - die kerel met die auto - gaan ze (Ferrari, red.) moeite hebben om hem te verslaan." De grootste concurrent van de Red Bull coureur, Charles Leclerc, kwam niet zo lekker uit de verf in de thuisrace van Ferrari. Jagend op de tweede positie van Sergio Perez spinde de Monegask van de baan waardoor hij zesde finishte. "Het zal interessant zijn om te zien wat Charles doet na de fout van vorige week. Of dat hij gaat blijven pushen of dat hij een tandje terugschakelt om voorzichtig te zijn en geen fout te maken. Als je dat laatste doet, dan breng je jezelf in een slechte positie, omdat dat je performance wegneemt", laat de ervaren Montoya weten aan VegasInsider .

Het weer is de doorslaggevende factor

De Grand Prix zal dit weekend letterlijk plaatsvinden onder broeierige omstandigheden met temperaturen van 33 à 34 graden. Het broeierige weer kan tijdens zowel de trainingen, de kwalificatie en de race uitmonden in stevige regenbuien. Maar zoals wel eens vaker in de Formule 1 is dat pas op het laatste moment met zekerheid te zeggen. Volgens Montoya maakt deze onzekerheid de race extra spannend. Hij stelt namelijk dat de Red Bull gaat winnen als het regent, maar wanneer het droog blijft één van de Ferrari's er met de overwinning vandoor gaat. "Ik denk dat Max de grote winnaar van een natte baan zal zijn. Max zou een groot voordeel hebben. Hij lijkt erg sterk en comfortabel te zijn op nat wegdek." Dat de Nederlander zich thuis voelt op een nat wegdek bleek wel uit de Grand Prix van Brazilië in 2016 waar hij een podium wist te scoren na zijn onvergetelijke prestaties in de regen. Montoya vervolgt: "Als het droog is, zou ik waarschijnlijk mijn geld op Ferrari zetten."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi