Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
MotoGP

'MotoGP gaat speciaal jubileum vieren tijdens TT Assen'

In juni is het precies 75 jaar geleden dat de eerste WK-race werd gereden bij de motoren. Om dit feit te vieren moet de TT van Assen gereden worden met speciale livery's door de MotoGP-teams.

MotoGP tijden
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Op 13 juni 1949 is het de Brit Freddie Frith die op het circuit van Isle of Man de race in 350cc-klasse wint. 75 jaar later moet dit jubileum gevierd worden, vindt Dorna Sports, de rechtenhouder van de MotoGP. Volgens Autosport heeft Dorna Sports alle MotoGP-teams gevraagd om tijdens de TT van Assen (30 juni) met een speciale, retro, livery te rijden. 

De bedoeling was in eerste instantie om dit te doen bij de GP van Kazachstan, die dichter bij de originele datum van 75 jaar terug lag. Maar deze GP is tijdelijk uitgesteld vanwege de vele overstromingen in Kazachstan en alle problemen die dat in het land heeft veroorzaakt. Daardoor moet het speciale jubileum nu gevierd worden bij de TT van Assen, een van de meest historische races op de huidige kalender.

Of het ook daadwerkelijk zover komt dat de Moto-GP-teams in Assen met de speciale livery's gaan rijden is nog de vraag. Sommige teams steunen het plan van Dorna Sports, andere geven aan nog bedenktijd nodig te hebben en zouden graag meer aan de Grand Prix van Silverstone denken. 

Ook interessant:

Met de Grand Prix van Emilia-Romagna (Imola) staat alweer race nummer zeven op het programma van dit Formule 1-seizoen. Kan Max Verstappen zich revancheren en opnieuw de overwinning naar zich toetrekken of weet de concurrentie opnieuw de strijd aan te gaan met Red Bull? Dit en nog veel en veel meer in deze gloednieuwe Formule 1-podcast van RacingNews365, natuurlijk met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk!

Wil je de podcast liever bekijken? Dat kan hier op ons YouTube-kanaal!

In dit artikel

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez