Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
MotoGP

MotoGP neemt Assen unicum af

De MotoGP is bezig aan een jubileumseizoen en dat wil de organisatie niet ongemerkt voorbij laten gaan. Tijdens de Grand Prix op Silverstone zullen de elf teams in de MotoGP allemaal in een speciale, retro, kleurstelling rijden. Deze speciale jubileumviering was eigenlijk gepland tijdens de TT van Assen, maar het Drentse circuit wordt nu definitief overgeslagen.

Ducati Moto GP
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ducati

Dit jaar bestaat de MotoGP 75 jaar. Een mooi jubileum voor de koningsklasse van de motoren en iets wat het gehele jaar door wordt gevierd. Eerder kwamen de geruchten naar buiten dat de organisatie achter de MotoGP een speciaal 'retro-weekend' wilde organiseren tijdens de TT van Assen. Dit omdat het evenement in Drenthe de oudste wedstrijd is op de huidige kalender.

Al 99 jaar wordt er met motoren geracet in het noorden van ons land en al vanaf het eerste seizoen staat de Dutch TT op het programma in de MotoGP (voorheen de 500cc klasse). Het leek dan ook vrij logisch dat Dorna, de organisatie achter de MotoGP, dit weekend wilde gebruiken om het 75-jarig jubileum van de klasse te vieren. Dit moest gaan gebeuren met speciale, retrokleurstellingen bij alle teams en de safety car. Ook de podiumceremonie en fanzones zouden een retro-look krijgen. Zo ver gaat het echter niet komen.

Want al vanaf het begin waren de teams tegen een dergelijk plan. Het was volgens hen te kortdag om dat nog te regelen. Als alternatief werd de Grand Prix in Silverstone voorgesteld en dat alternatief is nu definitief gemaakt. De MotoGP strijkt van 1 tot 4 augustus neer op het iconische Britse circuit. De kleurstellingen zullen op de donderdag worden onthuld tijdens de 'Day of Champions' en wordt ook live uitgezonden. De 'Day of Champions' is een jaarlijks terugkerend event tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië en wordt beschouwd als hét evenement van de MotoGP.

Bekijk hieronder de aankondiging.

Ook interessant:

Was de Grand Prix van de Canada de leukste race van het seizoen? Misschien wel. Regen zorgde voor glibberige omstandigheden, spektakel en crashes, waarna Max Verstappen zich tot koning kroonde. Maar hoe cruciaal was deze zege nou voor de titelstrijd? Kom er maar in, Joris Mosterdijk, Tom Coronel en Ruud Dimmers! 

Als je de podcast liever bekijkt op Youtube, klik dan hier.

In dit artikel

Praat mee!

Viaplay
x
Tijdschema Formule 1 GP Spanje 2024