Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
MotoGP

MotoGP-race Argentinië: Marquez ongenaakbaar, tweede plaats voor Rossi

Marc Marquez heeft op dominante wijze de spectaculaire MotoGP-race van Argentinië op zijn naam geschreven. Achter de Honda-coureur knokten Andrea Dovizioso en Valentino Rossi voor de resterende podiumplaatsen. Waarbij de negenvoudig wereldkampioen uiteindelijk als tweede over de meet wist te komen.

Marquez-argentinie-2019-race
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

Marc Marquez ving de race af vanaf poleposition en maakte een fantastische start. Daarbij reed hij in de eerste ronde al meer dan een seconde weg van de rest van het veld. Achter hem wist Valentino Rossi direct naar de derde plek te kruipen, achter de winnaar van de eerste GP van het seizoen in Qatar, Andrea Dovizioso.

Waar Marquez zijn voorsprong al snel uit wist te bouwen naar vier seconden, daar ontstond er een mooie groep van coureurs achter hem die streden voor de tweede plaats. In die groep viel Cal Crutchlow weg doordat hij een drive-through penalty kreeg, nadat bleek dat hij tijdens de start te vroeg was vertrokken.

Richting het einde van de race werd de groep achter Marquez flink uitgedund, waardoor een groep van vier overbleef om te vechten voor de twee overgebleven podiumplaatsen. Uiteindelijk waren het Dovizioso en Rossi die een harde strijd met elkaar uitvochten voor de tweede plaats.

De twee ervaren Italianen waren zeer gewaagd aan elkaar, maar uiteindelijk was het ‘The Doctor’ die er vandoor ging met de tweede plaats. Marquez was echter ongenaakbaar vandaag en wist de race met ruime voorsprong te winnen.

Uitslag MotoGP-race Argentinië

Positie Coureur Team
1. Marc Marquez HRC-Honda
2. Valentino Rossi Yamaha
3. Andrea Dovizioso Ducati
4. Jack Miller Ducati
5. Alex Rins Suzuki

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!
Viaplay
x
Live Reacties na dominante pole Verstappen