Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Ferrari

Motorafdeling Ferrari haalt opgelucht adem na start F1-seizoen

Ferrari heeft alles op alles gezet om voor de motorbevriezing een competitieve krachtbron te bouwen. Met het nemen van enorme risico's is dit ze gelukt.

Leclerc Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

De afgelopen jaren moest Ferrari toekijken hoe Mercedes en Red Bull er met vrijwel alle overwinningen vandoor gingen, maar anno 2022 lijkt het team weer in topvorm te zijn. Dit hebben ze mede te danken aan een nieuwe krachtbron, waarmee de Scuderia op vermogen competitie kan bieden tegen de andere motorleveranciers.

Het is dan ook geen geheim dat er keihard wordt genoten van de duels tussen Ferrari-coureur Charles Leclerc en Red Bull-rijder Max Verstappen. "Het was moeilijk om te voorspellen dat het zó goed zou gaan na twee races!", Laat Enrico Gualtieri, de hoofdverantwoordelijke voor de Ferrari-motor, weten aan Corriere Dello Sport.

"Door dit gevecht krijg je de vraag hoe het toch zo kan zijn, dat twee teams op slechts een aantal tienden afstand met twee verschillende wagens en motoren. Hun spanning is ook onze spanning."

Ferrari optimistisch over nieuwe krachtbron

Het was een opluchting om te zien dat de nieuwe Ferrari-motor voldoet aan de verwachtingen. "We voelen tevredenheid, maar ook de wil om nog meer te doen", aldus Gualtieri. "Veel mensen hebben met passie gewerkt aan dit project en om dan meteen succes te boeken, dat is fantastisch. We weten echter ook dat we nog een lange weg te gaan hebben."

De Scuderia is voorzichtig, maar heeft een belangrijke slag geslagen voorafgaand aan de motorbevriezing. "We hebben daarvoor hard gewerkt met nieuwe innovaties en we hebben alle risico's genomen om het doel te bereiken wat we voor ogen hadden. Daarnaast hebben we ook twee coureurs die heel goed zijn in het geven van feedback. Dat helpt enorm op de motoren-afdeling."

Ook interessant:

Verstappen klaar voor zijn eerste Formule 1-overwinning in Australië

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk uitgebreid vooruit op de Grand Prix van Australië.

Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

1 reactie

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking F1 zet streep door de vierde race van 2023