Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Motorafdeling Ferrari haalt opgelucht adem na start F1-seizoen

Ferrari heeft alles op alles gezet om voor de motorbevriezing een competitieve krachtbron te bouwen. Met het nemen van enorme risico's is dit ze gelukt.

De afgelopen jaren moest Ferrari toekijken hoe Mercedes en Red Bull er met vrijwel alle overwinningen vandoor gingen, maar anno 2022 lijkt het team weer in topvorm te zijn. Dit hebben ze mede te danken aan een nieuwe krachtbron, waarmee de Scuderia op vermogen competitie kan bieden tegen de andere motorleveranciers. Het is dan ook geen geheim dat er keihard wordt genoten van de duels tussen Ferrari-coureur Charles Leclerc en Red Bull-rijder Max Verstappen. "Het was moeilijk om te voorspellen dat het zó goed zou gaan na twee races!", Laat Enrico Gualtieri, de hoofdverantwoordelijke voor de Ferrari-motor, weten aan Corriere Dello Sport . "Door dit gevecht krijg je de vraag hoe het toch zo kan zijn, dat twee teams op slechts een aantal tienden afstand met twee verschillende wagens en motoren. Hun spanning is ook onze spanning."

Ferrari optimistisch over nieuwe krachtbron

Het was een opluchting om te zien dat de nieuwe Ferrari-motor voldoet aan de verwachtingen. "We voelen tevredenheid, maar ook de wil om nog meer te doen", aldus Gualtieri. "Veel mensen hebben met passie gewerkt aan dit project en om dan meteen succes te boeken, dat is fantastisch. We weten echter ook dat we nog een lange weg te gaan hebben." De Scuderia is voorzichtig, maar heeft een belangrijke slag geslagen voorafgaand aan de motorbevriezing. "We hebben daarvoor hard gewerkt met nieuwe innovaties en we hebben alle risico's genomen om het doel te bereiken wat we voor ogen hadden. Daarnaast hebben we ook twee coureurs die heel goed zijn in het geven van feedback. Dat helpt enorm op de motoren-afdeling."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'