Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Motorwissel Verstappen tijdens raceweekend in Australië

Max Verstappen heeft zijn tweede motor van het jaar in gebruik genomen tijdens de GP van Australië. Na de trainingsdag wisselde hij van krachtbron.

Verstappen Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Er mogen per jaar vier motoren worden gebruikt per Formule 1-coureur. In het derde weekend van het jaar schakelt Max Verstappen al over naar het tweede exemplaar, zo werd duidelijk tijdens de derde vrije training.

Waarom hij van motor wisselt, is op dit moment niet duidelijk. Op vrijdag wisselde Verstappen tussen VT1 en VT2 al van vloer en chassis, omdat hij deze beschadigd had tijdens de eerste oefensessie. Mogelijk is er uit voorzorg ook een nieuwe motor geïnstalleerd. Van een straf is in ieder geval geen sprake voor Verstappen.

Update: Red Bull laat aan RacingNews365 weten dat het inderdaad het gevolg is van de momentjes van Verstappen tijdens de training op vrijdag. Uit voorzorg is daarom de motor gewisseld, net als de vloer en het chassis.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden