Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Na uren durende zitting nog geen duidelijkheid in Ducati-protest

Na afloop van de Grand Prix van Qatar werd er door de teams van Aprilia, Honda, Suzuki en KTM protest ingediend tegen de achtervleugel van Ducati. Omdat de raceleiding het protest naast zich neerlegde, besloten de fabrikanten aan de bel te trekken bij de motorsportbond.

Het beroep wordt afgehandeld in Zwitserland, waar de vier protesterende teams en Ducati aanwezig zijn. In een vier uur durende zitting legden alle teams hun redenen van het protest voor aan de rechters.

Het team van Ducati werd onder andere vertegenwoordigd door technisch-directeur Luigi Dall’Igna. De Italiaan heeft nogmaals aangegeven dat het team van Ducati geen aerodynamisch voordeel haalt uit de vleugel. Volgens het Italiaanse team is de constructie slechts bedoelt om de achterband te koelen.

De rechters namen na afloop van de zitting enkele uren de tijd om tot een beslissing te komen. Die tijd bleek echter niet voldoende te zijn om tot een uitspraak te kunnen komen. De verwachting is nu dat de rechter uiterlijk maandag of dinsdag uitspraak zal doen.

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Teambazen willen (nog) niets van gewaagde uitspraak Verstappen weten