Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

"Naast Verstappen ziet iemand als Albon er al snel lullig uit"

In de nieuwe Formule 1-podcast van Racingnews365 blikken Joe van Burik, Tom Coronel en Rudy van Buren terug op de Grand Prix van Japan, onder andere over hoe Alexander Albon nu opweegt tegen Max Verstappen. Hoewel Albon tot nu toe redelijk netjes heeft gepresteerd, denken Coronel en van Buren dat hij zich niet zomaar kan meten met Verstappen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Rudy van Buren, simulatorcoureur voor het team van McLaren, is redelijk onder de indruk van Alexander Albon, maar stelt in de podcast van RacingNews365 dat de teamgenoot van Max Verstappen niet eenvoudig bij hem in de buurt komt: "Ik heb het hoger op van Albon dan van Gasly, maar aan Max kan hij niet tippen. Als je ziet wat voor acties hij ook uitvoerde in de race in Japan, bijvoorbeeld die op Norris, het zit allemaal op de grens," aldus van Buren.

"Hij moet er heel veel moeite voor doen, heel erg forceren, om dit neer te kunnen zetten, terwijl Max het bij wijze van spreken gewoon lachend doet. Dat zag je ook in Rusland, hoe dat toen misging in de kwalificatie, het zijn allemaal van die dingetjes. Hij loopt op zijn tenen en hij moet. Eigenlijk wil je dat hij op 95, 96, 97 procent in de buurt zit van het kunnen van Max."

Tom Coronel deelt de mening van Rudy van Buren. Hij legt daarbij ook uit dat Red Bull in een bijzondere situatie zit, waar eigenlijk geen enkele coureur het van Verstappen zal kunnen winnen: "Al zet je Fernando Alonso ernaast! Een Daniel Ricciardo is ook gewoon weggegaan. Hij heeft voor het geld gekozen, omdat hij gedegradeerd werd." Volgens Coronel is het ook niet voldoende om af en toe een race te winnen, als je op snelheid tekortkomt.

"Ricciardo kwam gemiddeld zes tienden per race te kort! Dat gaat 's nachts als je in bed ligt aan je knagen en het doet pijn aan je ego. Het is heel simpel: naast Max wil je gewoon niet zitten. Dat is waar eigenlijk het probleem zit. Naast Max zie je er gewoon een beetje lullig uit."

Luister hieronder de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, met Tom Coronel, Joe van Burik en Rudy van Buren.

19 reacties

    Breaking De tien beste F1-coureurs van 2019