Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2022

Nederlandse motorcoureur Steeman (22) overleden na crash

Victor Steeman, een Nederlandse motorcoureur, is overleden aan de verwondingen die hij afgelopen weekend bij een crash in Portugal had opgelopen. Hij werd slechts 22 jaar.

Victor Steeman
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © WorldSBK
Victor Steeman kwam uit in de World Supersport 300, een klasse in het voorprogramma van de WK Superbike. De 22-jarige coureur was enkele dagen geleden betrokken bij een crash tijdens de eerste race op het Autodromo Internacional do Algarve in Portugal. Meerdere coureurs waren betrokken bij de crash.

Steeman werd meteen naast de baan verzorgd door medisch personeel, waarna hij naar het medisch centrum op het circuit is gebracht en vervolgens per helikopter naar het ziekenhuis in Faro werd vervoerd. Daar werd er alles aan gedaan om hem te redden, maar het mocht niet baten en helaas bezweek de jonge Nederlander aan zijn verwondingen.

De motorcoureur was bezig aan een ijzersterk seizoen en streed nog mee om de titel. In veertien races tijd had hij al vier overwinningen, vijf podiums en drie polepositions op zijn naam gezet en werd hij de coureur met de meeste polepositions in de geschiedenis van de World Supersport 300 klasse.

Orgaandonatie

In een statement liet zijn familie weten te rouwen om het overlijden van Steeman, maar tegelijkertijd ook trots te zijn op hun held. "Het is iets waar je als ouder van een motorracer altijd bang voor bent. Onze Victor wist zijn laatste race niet te winnen", zo is men emotioneel.

"Ondanks de ondraaglijke pijn en het verdriet zijn we extreem trots om te delen dat onze held vijf andere mensen heeft weten te redden door zijn organen te doneren. We willen graag iedereen bedanken die ons de laatste dagen heeft gesteund. We gaan onze Victor enorm missen."
			© WorldSBK
	© WorldSBK
			© WorldSBK
	© WorldSBK
			© WorldSBK
	© WorldSBK
			© WorldSBK
	© WorldSBK
			© WorldSBK
	© WorldSBK

Ook interessant:

Weergaloze Verstappen gaf concurrentie rijles

Wat een ronduit opmerkelijk raceweekend hebben we achter de rug! Van de wereldtitel van Max Verstappen tot de aankondiging van Nyck de Vries bij AlphaTauri. Van tractoren op de baan tot complete onduidelijkheid over de puntentelling. Dit en meer bespreken coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

9 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Verboden FIA grijpt in en verbiedt Mercedes innovatie-per direct