Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Nederlandse motorcoureur Steeman (22) overleden na crash

Victor Steeman, een Nederlandse motorcoureur, is overleden aan de verwondingen die hij afgelopen weekend bij een crash in Portugal had opgelopen. Hij werd slechts 22 jaar.

Victor Steeman kwam uit in de World Supersport 300, een klasse in het voorprogramma van de WK Superbike. De 22-jarige coureur was enkele dagen geleden betrokken bij een crash tijdens de eerste race op het Autodromo Internacional do Algarve in Portugal. Meerdere coureurs waren betrokken bij de crash. Steeman werd meteen naast de baan verzorgd door medisch personeel, waarna hij naar het medisch centrum op het circuit is gebracht en vervolgens per helikopter naar het ziekenhuis in Faro werd vervoerd. Daar werd er alles aan gedaan om hem te redden, maar het mocht niet baten en helaas bezweek de jonge Nederlander aan zijn verwondingen. De motorcoureur was bezig aan een ijzersterk seizoen en streed nog mee om de titel. In veertien races tijd had hij al vier overwinningen, vijf podiums en drie polepositions op zijn naam gezet en werd hij de coureur met de meeste polepositions in de geschiedenis van de World Supersport 300 klasse.

Orgaandonatie

In een statement liet zijn familie weten te rouwen om het overlijden van Steeman, maar tegelijkertijd ook trots te zijn op hun held. "Het is iets waar je als ouder van een motorracer altijd bang voor bent. Onze Victor wist zijn laatste race niet te winnen", zo is men emotioneel. "Ondanks de ondraaglijke pijn en het verdriet zijn we extreem trots om te delen dat onze held vijf andere mensen heeft weten te redden door zijn organen te doneren. We willen graag iedereen bedanken die ons de laatste dagen heeft gesteund. We gaan onze Victor enorm missen."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'