Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Adrian Newey

Newey heeft boodschap voor (te) gretige F1-teams

Waar ligt de toekomst van Adrian Newey? De Brit stelt dat hij nog geen beslissing heeft genomen en ook eens goed moet nadenken of hij er nog een periode aan vastplakt.

Newey
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was groot nieuws: Adrian Newey vertrekt begin 2025 bij Red Bull. De topontwerper gaf aan moe te zijn en kondigde aan een pauze in te lassen. Toch zijn er nog steeds veel geruchten over zijn toekomst. Stapt Newey over naar Aston Martin, McLaren of toch nog Ferrari? Volgens de hoofdpersoon in kwestie is het nog niet eens zeker dat hij in de Formule 1 actief blijft.

"Het was na mijn aangekondigde vertrek geen grote verrassing dat andere teams interesse toonden", vertelt Newey tegenover The Times. "Desondanks zal ik niet snel een beslissing nemen over mijn toekomst. Ik heb een pauze nodig om uit te zoeken of ik er nog een periode in de Formule 1 aan vast wil plakken. Ik wilde ook niet het risico lopen om te hard te werken."

Toch heeft de topontwerper stiekem nog wel wat wensen, áls het ervan komt. "Er zijn een aantal coureurs, denk aan Lewis Hamilton en Fernando Alonso, met wie ik graag had samengewerkt. Tot nu toe is het er echter nog niet van gekomen. Ik kon het bij Williams heel goed vinden met Nigel Mansell, ook al had hij een lastig karakter, en bij Red Bull met Max Verstappen. Het was een enorm plezier om met hem samen te werken."

Voor nu gaat Newey genieten van zijn vrije tijd. "Ik weet niet wat mijn toekomst brengt, maar in plaats van de hele wereld over te vliegen voor Formule 1-races, kan ik deze zomer mijn familie zien. In juni namen Amanda (zijn vrouw red.) en ik onze twee honden, Yogi en Benji, een week mee gedurende een autorit langs de zuidkust. Dat was erg leuk."

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'