Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Nieuw hoofdstuk in toekomst Alonso: "Aston Martin heeft eerste prioriteit"

Gaat Fernando Alonso door in de Formule 1 na 2024? En zo ja, waar dan? Dat zijn twee vragen die momenteel erg spelen rond de 42-jarige Spanjaard. Zijn eerste prioriteit ligt in ieder geval bij het team waar hij nu voor rijdt.

Alonso Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het houdt de gemoederen al een tijdje bezig: de toekomst van Fernando Alonso in de Formule 1. De tweevoudig wereldkampioen weet nog niet of hij door wil gaan in de koningsklasse van de autosport en als hij dat dan met een 'ja' kan beantwoorden, dan is het de grote vraag waar hij gaat rijden.

Voorafgaand aan de Grand Prix van Australië krijgt de oude, sluwe vos opnieuw veel vragen over zijn toekomst. Want wanneer kunnen we duidelijkheid verwachten? "De situatie zoals die nu is, zal niet veranderen in de komende weken of races. Maar ik wil ook niet wachten tot de zomer, want ik denk dat dat niet eerlijk is voor mezelf en het team als ze meerdere opties moeten vinden. Ik wil zelf ook geen overhaaste beslissing nemen", zo legt de Spanjaard uit aan onder meer RacingNews365.

"Ik ben namelijk nog niet bezig met volgend jaar. Ik ben nu gefocust op de dingen die we gaan testen op de auto na de eerste lessen van de eerste races. Het is allemaal zo spannend wat de performance betreft en als ik dan aan volgend jaar moet denken, dan is dit niet het juiste moment daarvoor", vertelt Alonso.

Loyaliteit

Alonso laat zich daarbij niet leiden door wat er bij Mercedes of Red Bull gaat gebeuren komend jaar. "Zo ben ik altijd geweest. Soms heeft het me geholpen en op sommige momenten heeft het me pijn gedaan, door mijn eigen beslissingen te nemen. Ik koos zelf wanneer ik een overstap maakte naar een ander team, wanneer ik stopte met F1 en wanneer ik terugkeerde. En nu zal ik kiezen wat ik volgend jaar doe. Daarbij zal ik niet volgen wat de anderen doen en ik bepaal mijn eigen beslissing, of het nu een goede of slechte keuze is. Zo ben ik nu eenmaal", aldus de Spanjaard.

"Het eerste kantoor waar ik naartoe zal gaan, is het kantoor van Aston Martin. Dat zal mijn prioriteit hebben, mijn loyaliteit aan het team. Ik ben dankbaar voor de kans die ze me hebben gegeven. Als we tot een overeenkomst komen, dan zal dat de beslissing zijn. Als ik al blijf racen en we tot een akkoord komen. Als ik geen overeenstemming kan bereiken met Aston Martin, dan zal ik ergens anders gaan kijken. Maar dat zal dus de tweede optie zijn", zo sluit Alonso af.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China