Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Viaplay

Nieuwe F1-presentator én pitreporter bij Viaplay tijdens GP-weekend VS

Aankomend Formule 1-weekend wordt er geracet op het Circuit of the Americas. Bekende en oude bekende Viaplay-gezichten keren op verschillende plekken terug tijdens het GP-weekend van de Verenigde Staten.

Verstappen Qatar Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De grootste wijziging zien we namelijk in de Viaplay-studio zelf. Vaste presentatrice Amber Brantsen ontbreekt, zij is namelijk met zwangerschapsverlof, en wordt vervangen door Koen Weijland. Hij is bij Viaplay verantwoordelijk voor de presentatie van de voetbalprogramma's, maar krijgt nu dus F1 erbij in zijn pakket. De Sprint Shootout wordt dit weekend gepresenteerd door Anne-Greet Haars.

Een andere verandering zien we in de programmering. Voor het eerst wordt de vrouwelijke raceklasse, F1 Academy, namelijk live uitgezonden. Oude bekende Stephane Kox, vorig jaar nog pitreporter namens Viaplay, keert terug, maar dit keer in het commentaarhokje. Samen met Kees Koning zal ze de drie races namelijk van commentaar voorzien.

Daarmee zijn de wijzigingen nog niet voorbij. Nee hoor, want Giedo van der Garde is afgereisd naar de Verenigde Staten waar hij Chiel van Koldenhoven bij zal staan vanaf het circuit. Het F1-commentaar wordt zoals altijd verzorgd door Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk.

Mis niets van alle F1-actie in de Verenigde Staten met Viaplay.

Vol programma

Ondanks alle wijzigingen blijft het programma grotendeels hetzelfde, op de drie toegevoegde F1 Academy races na. Verder zal het vrijdagse praatprogramma Shakedown komen te vervallen vanwege de late tijden van het weekend. In plaats daarvan wordt er door Weijland samen met Kox en Rudy van Buren uitgebreid vooruitgeblikt op de kwalificatie. Om 22:00 uur begint de voorbeschouwing, alle actie op de baan brandt om 23:00 los. Daarvoor is om 19:30 uur nog de eerste vrije training te zien.

Op zaterdag begint de dag om 16:45 uur met F1 Academy race 1, gevolgd door de Sprint Shootout om 19:30 uur. De voorbeschouwing begint een half uur eerder. De sprintrace volgt om middernacht, maar de voorbeschouwing begint al om 23:30 uur Nederlandse tijd, gedurende welke Christijan Albers en Kees van de Grint aan zullen schuiven. Tussen de Shootout en de sprintrace kan om 22:30 uur nog naar de tweede F1 Academy race worden gekeken.

De apotheose van het raceweekend is natuurlijk op zondag. Als voorproefje op de F1 Grand Prix van de Verenigde Staten is de derde en laatste F1 Academy Race om 16:40 uur te zien. Om 20:00 uur begint vervolgens de voorbeschouwing op de F1-race op COTA. Om 21:00 uur doven de lichten en gaan we van start met de GP van de Verenigde Staten. Na afloop staan Rudy van Buren en Christijan Albers in de studio uitgebreid stil bij alle gebeurtenissen en brengen Van Koldenhoven en Van der Garde samen de reacties van het circuit.

Als kers op de taart kan er maandagochtend vroeg tijdens het ontbijt naar de paddock walk van Van Koldenhoven en Van der Garde worden gekeken en om 18:00 uur vellen Van de Grint en Kalff nog hun ongezouten meningen tijdens het praatprogramma In de Slipstream.

Mis niets van alle F1-actie in de Verenigde Staten met Viaplay.

Check hieronder het volledige Viaplay-tijdschema

Viaplay Tijdschema voor de Formule 1 GP Verenigde Staten 2023

Dag Sessie Start uitzending Start sessie
Vrijdag 20 oktober VT1 19:25 uur 19:30 uur
Vrijdag 20 oktober Kwalificatie 22:00 uur 23:00 uur
Zaterdag 21 oktober F1 Academy - Race 1 16:40 uur 16:45 uur
Zaterdag 21 oktober Sprint Shootout 19:00 uur 19:30 uur
Zaterdag 21 oktober F1 Academy - Race 2 22:25 uur 22:30 uur
Zaterdag 21 oktober Sprintrace 23:30 uur 00:00 uur
Zondag 22 oktober F1 Academy - Race 3 16:35 uur 16:40 uur
Zondag 22 oktober Race 20:00 uur 21:00 uur
Maandag 23 oktober Paddock Walk 07:00 uur -
Maandag 23 oktober In de Slipstream 18:00 uur -

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Verenigde Staten 2023 RN365 Nieuwsdossier

Viaplay

Unibet
x
Max Verstappen De dag waar de F1-kampioen een jaar lang naartoe heeft gewerkt