Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 2

Nieuwe F2-bolide met 'verschrikkelijke' achtervleugel ondergaat vuurdoop

De teams en coureurs in de Formule 2 staan aan de start van een heel nieuw tijdperk, want voor het eerst sinds 2018 wordt er met nieuwe auto's geracet. Woensdag was de shakedown in Barcelona om zo de eerste indruk te krijgen van de nieuwe wagen.

De nieuwe Formule 2-bolides zullen in 2024, 2025 en 2026 worden gebruikt, met onder meer een nieuwe neus, voor- en achtervleugel. Het is de bedoeling om het 'wiel-aan-wielracen te stimuleren'. Ook is het idee om de nieuwe wagen zoveel mogelijk op een F1-auto te laten lijken op het gebied van veiligheid, zicht, systemen, performance, duurzaamheid en toegankelijkheid, maar wel met een kleiner prijskaartje.

En nu hebben de coureurs dus voor het eerst kunnen proeven van de nieuwe F2-auto's. In zes uur tijd werden er 649 ronden afgelegd op het Circuit de Barcelona-Catalunya, een totaal van 3.018 kilometer. De technisch directeur van de Formule 2, Pierre-Alain Michot, reageert verheugd op de eerste kennismaking op de baan met de gloednieuwe wagens. "We zijn best tevreden met de prestaties. De teams hebben veel kilometers af kunnen leggen, dat is een goede eerste stap."

'Aerodynamica is grootste verandering'

Victor Martins, de nummer vijf van het Formule 2-kampioenschap van vorig jaar, reed woensdag voor het eerst in de nieuwe auto. "Het eerste gevoel met de auto is dat hij niet heel veel veranderd is in vergelijking met vorig jaar, dus ik zal mijn ervaring goed kunnen gebruiken voor het nieuwe seizoen. Tijdens deze shakedown ging het ook over het checken van de aerodynamica, want dat is de grootste verandering ten opzichte van de vorige auto", zo verklaart de rijder van ART Grand Prix.

Voor Michot was het ook een spannende dag. "De eerste mijlpaal werd bereikt toen alle auto's de baan opreden zodra de lichten op groen sprongen. Het was belangrijk om ze uit de pitbox te zien komen, dat was best wel een emotioneel moment. En de tweede positieve stap was dat iedereen zonder problemen terugkeerde in de pits. Er zijn geen rode vlaggen geweest en dat betekent dat alle auto's hebben gepresteerd zoals verwacht, terwijl de teams leren hoe ze met deze nieuwe machine om moeten gaan."

Op social media zijn de meningen over de nieuwe auto overigens verdeeld. In de reacties op een Instagram-post van de Formule 2 wordt bijvoorbeeld geklaagd over de achtervleugel. "De auto is goed, maar die achtervleugel... VERSCHRIKKELIJK", is een van de reacties. Iemand anders trekt de vergelijking met een andere raceklasse. "Het lijkt heel erg op de Super Formula-auto's, vooral de achtervleugel."

Check hieronder de nieuwe Formule 2-auto's tijdens de shakedown:

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na snelste tijd Verstappen in rommelige training GP Miami