Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Nieuwe puntentelling F1 voorlopig van de baan

Het nieuwe puntensysteem in de Formule 1, waarbij meer coureurs punten zouden krijgen, is voorlopig van de baan. De F1 Commission besprak het plan deze donderdag, maar op dit moment komt het er dus nog niet van.

Start China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het verschil tussen de eerste vijf teams en de onderste vijf teams is dit seizoen erg groot in de Formule 1. Het zorgt ervoor dat strijden voor de punten voor een aantal coureurs bijna onmogelijk is. Op dit moment claimen Red Bull, Ferrari, Mercedes, McLaren en Aston Martin de punten, als je betrouwbaarheidsproblemen en incidenten niet meerekent.

In het voorgestelde plan was het idee om niet alleen de eerste tien coureurs punten toe te kennen, maar dit uit te breiden naar de top twaalf. Voor de eerste zeven zal er niets veranderen. Vanaf P8 lopen de punten dan geleidelijk af, van vijf punten voor P8 tot één punt voor P12. Nu krijg je voor een achtste plaats slechts vier punten.

De F1 Commission besprak donderdag in Geneve een mogelijke wijziging van het systeem, maar voorlopig komt dat er dus niet. Er is afgesproken dat de voorgestelde wijzigingen verder geanalyseerd moeten worden met het oog op een voorstel voor de vergadering van de F1 Commission in juli.

Bekijk hieronder hoe het huidige puntensysteem eruit ziet in vergelijking met het voorgestelde systeem.

Hoe ziet het huidige puntensysteem eruit in vergelijking met het voorgestelde systeem?

Positie Aantal punten in huidige systeem Aantal punten in voorgestelde systeem
1 25 25
2 18 18
3 15 15
4 12 12
5 10 10
6 8 8
7 6 6
8 4 5
9 2 4
10 1 3
11 2
12 1

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Hamilton Mercedes-coureur verliest WK-punt na fikse straf tijdens sprintrace Miami