Nieuwe Red Bull Verstappen mogelijk met andere kleurstelling

08 feb. 11:15 Ruud Dimmers 2 reacties
De geruchten omtrent een koerswijziging van Red Bull nemen toe. Over zes dagen wordt de nieuwe RB15 van Max Verstappen en Pierre Gasly onthuld en mogelijk wijkt de kleurstelling behoorlijk af van die van haar voorgangers.

Red Bull bekent kleur, dat is de algehele gedachte binnen de Formule 1-paddock. De matblauwe kleurstelling met rode bies en prominente 'bull' op de bolide van Red Bull, ziet er waarschijnlijk in 2019 anders uit. De komst van motorleverancier Honda, en de nodige miljoenen vanuit Japan, zijn van invloed op de livery van de RB15 van Verstappen en Gasly.

Verstappen onthulde eerder deze week al een compleet nieuw helmdesign, waarin de kleur wit de boventoon voert. Een verwijziging naar de racekleuren van Honda? De Japanners gebruiken deze kleur al jarenlang.

Niet alleen het helmdesign van Verstappen wijst op een gewijzigde kleurstelling, maar ook het logo van Red Bull Racing. Voorheen donker blauw met witte en rode letters. Anno 2019 is de achtergrond wit en gebruikt met zilveren en rode letters. Op het briefpapier zien we tevens een rode en grijze baan terug, iets dat Honda in het verleden gebruikte op haar F1-bolides.

Last but not least, we zien deze rode en grijze baan ook terugkomen op de overalls van Gasly en Verstappen. Een nieuwe livery voor de Red Bull lijkt dan ook in de maak, wat niet als een verrassing komt. De huidige kleurstelling werd in 2016 geïntroduceerd op de RB12 en gaat al drie seizoenen mee.

Of we de nieuwe kleuren ook direct tijdens de 'onthulling' van de RB15 op 13 februari zien is nog onzeker. Meer dan eens pakte Red Bull de afgelopen jaren uit met een tijdelijke camouflage livery. Uiterlijk 15 maart, tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van Australië zien we de definitieve kleuren van de nieuwe bolide van Verstappen.

De afbeelding bij dit artikel is puur ter illustratie.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen