Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2022

Nieuwe upgrade Red Bull brengt Verstappen halve seconde per ronde

Op de laatste dag van de testdagen in Bahrein zagen we een Red Bull-bolide met een upgrade aan de sidepods en de vloer. Volgens Red Bull-adviseur Helmut Marko is deze upgrade goed voor een halve seconde per ronde.

Verstappen Max
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Na zes testdagen en honderden rondes over de circuits van Barcelona en Bahrein is Red Bull zeer te spreken over de progressie van het team. Helmut Marko is er van overtuigd dat de RB18 een competitieve bolide is, vooral na de nieuwe upgrade die de Oostenrijkse renstal meenam voor de allerlaatste testdag.

Sergio Perez en Max Verstappen maakten op deze dag kilometers met een bolide waarop we een nieuw sidepod- en vloerdesign zagen. Marko is zeer optimistisch. "Deze upgrade brengt ons meer dan een halve seconde per ronde", zegt hij bij Auto, Motor und Sport.

Red Bull heeft vertrouwen in het nieuwe Formule 1-seizoen

Tijdens de eerste vijf testdagen waren Verstappen en Perez al positief over de prestaties van de RB18, al waren er nog wat problemen met de balans van de bolide. Volgens Marko zijn ook deze problemen opgelost door de nieuwe upgrade. "We konden het onderstuur enorm reduceren."

Door de nieuwe reglementen moet elk team opnieuw rondetijden gaan vinden die overeenkomen met de afgelopen jaren. "Wellicht is het met deze gecompliceerde aerodynamica een stap terug", weet ook Marko. Toch ziet het er volgens hem goed uit voor 2022: "De correlatie tussen de windtunnel en wat er op het circuit gebeurt is beter dan we hadden verwacht!"

Ook interessant:

Video: Is Verstappen de grote favoriet, of is Mercedes aan het sandbaggen?

Red Bull zag er sterk uit tijdens de testdagen, terwijl Mercedes zei te worstelen. Is het echt zo, of stellen Lewis Hamilton en co. zich aan? Onze verslaggever in Bahrein velt in de onderstaande video zijn oordeel vanuit Bahrein.

Formule 1 GP Bahrein 2022 RN365 Nieuwsdossier

11 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Monaco 2022