Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lando Norris

Norris doet oproep aan Circuit Zandvoort: "Dat moet veranderd worden"

Lando Norris heeft een goedbedoeld advies voor Circuit Zandvoort over hoe de races nóg beter gemaakt kunnen worden. Hij wijst daarbij naar de Tarzanbocht.

Norris Perez
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na de Formule 1 Grand Prix van Nederland staat Lando Norris tegenover onder andere RacingNews365 als hij de vraag krijgt of de race ten opzichte van vorig jaar is verbeterd door de de langere DRS-zone. Immers, de coureurs mochten dit jaar al voor de Arie Luyendykbocht DRS openen, om zo het rechte stuk te 'verlengen' en meer inhaalkansen te creëren richting de Tarzanbocht.

Norris beaamt dat, maar geeft in één adem aan hoe het gewenste effect nog beter bereikt kan worden. "Ik kon inhalen, dus denk dat het wel beter was, ja. Ik zal niet zeggen dat het veel beter was, want (virtual) safety cars en bandenstrategieën bijvoorbeeld hadden veel meer hun effect op de uitslag van de race."

Norris oppert vervolgens een idee, waardoor er in zijn ogen nog meer ingehaald kan en zal worden: "Ze moeten bocht één aanpassen, dat is vrij simpel. De remzone moet verlengd worden door er een scherpere bocht van te maken en dat zal dan daadwerkelijk meer kansen bieden aan het einde van de verlengde DRS-zone."

"De remzone van de eerste bocht is nuahhhh te kort en de bocht zelf te snel. Daardoor kun je iemand niet lekker uitremmen en is het voor de ander juist makkelijker om te verdedigen. Dus wat mij betreft veranderen ze bocht één en dan zullen de dingen nog beter worden."

Ook interessant:

Magistrale Verstappen zorgt voor volksfeest in de duinen

Max Verstappen won voor de tweede keer op rij de Grand Prix van Nederland en dat werd natuurlijk uitbundig gevierd door de aanwezige fans. Zandvoort kleurde wederom oranje na een spannende race op het circuit in de duinen. Daarnaast gebeurde er ook genoeg naast het circuit: genoeg om over na te praten met Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk in een gloednieuwe aflevering van de RacingNews365 F1-podcast!

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Lando Norris

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Nederland 2022 RN365 Nieuwsdossier

24 reacties

Viaplay
x
Breaking Alfa Romeo maakt tweede coureur voor 2023 bekend