Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris doet oproep aan Circuit Zandvoort: "Dat moet veranderd worden"

Lando Norris heeft een goedbedoeld advies voor Circuit Zandvoort over hoe de races nóg beter gemaakt kunnen worden. Hij wijst daarbij naar de Tarzanbocht.

Norris Perez
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na de Formule 1 Grand Prix van Nederland staat Lando Norris tegenover onder andere RacingNews365 als hij de vraag krijgt of de race ten opzichte van vorig jaar is verbeterd door de de langere DRS-zone. Immers, de coureurs mochten dit jaar al voor de Arie Luyendykbocht DRS openen, om zo het rechte stuk te 'verlengen' en meer inhaalkansen te creëren richting de Tarzanbocht.

Norris beaamt dat, maar geeft in één adem aan hoe het gewenste effect nog beter bereikt kan worden. "Ik kon inhalen, dus denk dat het wel beter was, ja. Ik zal niet zeggen dat het veel beter was, want (virtual) safety cars en bandenstrategieën bijvoorbeeld hadden veel meer hun effect op de uitslag van de race."

Norris oppert vervolgens een idee, waardoor er in zijn ogen nog meer ingehaald kan en zal worden: "Ze moeten bocht één aanpassen, dat is vrij simpel. De remzone moet verlengd worden door er een scherpere bocht van te maken en dat zal dan daadwerkelijk meer kansen bieden aan het einde van de verlengde DRS-zone."

"De remzone van de eerste bocht is nuahhhh te kort en de bocht zelf te snel. Daardoor kun je iemand niet lekker uitremmen en is het voor de ander juist makkelijker om te verdedigen. Dus wat mij betreft veranderen ze bocht één en dan zullen de dingen nog beter worden."

Ook interessant:

Magistrale Verstappen zorgt voor volksfeest in de duinen

Max Verstappen won voor de tweede keer op rij de Grand Prix van Nederland en dat werd natuurlijk uitbundig gevierd door de aanwezige fans. Zandvoort kleurde wederom oranje na een spannende race op het circuit in de duinen. Daarnaast gebeurde er ook genoeg naast het circuit: genoeg om over na te praten met Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk in een gloednieuwe aflevering van de RacingNews365 F1-podcast!

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Lando Norris

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Nederland 2022 RN365 Nieuwsdossier

18 reacties

Viaplay

Unibet
x
Nieuwe trainer Verstappen Bekende naam komt over van grote concurrent