Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris kan enkel dromen van aanval op Verstappen: "Maar ik heb goede hoop"

Als Max Verstappen zondagmiddag bij de start van de Grand Prix van Groot Brittannië in zijn spiegel kijkt ziet hij twee McLarens achter zich. Moet hij bang zijn voor een aanval van Lando Norris en/of Oscar Piastri? Als het aan de van P2 startende Norris ligt wel.

Norris Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was toch wel de verrassing van de kwalificatie voor de GP van Groot-Brittannië, Lando Norris en Oscar Piastri die in hun McLaren P2 en P3 voor zich opeisten. Na dit succes hoopt Norris op meer bij de race van vandaag. Hoewel hij ook realistisch genoeg is om te weten dat het lastig zal worden. "In Oostenrijk presteerden we extreem goed in de kwalificatie en slaagden erin om dat te vervolgen met een redelijk goede race. Dus ik ben ook nu hoopvol", reageert Norris.

"Normaal gesproken ben ik niet hoopvol om de zondag in te gaan, vanwege hoe dingen normaal gesproken gaan of bepaalde circuits op zondag. Maar nu heb ik goede hoop na onze pace in de kwalificatie en tijdens de trainingen. We kunnen een goede race rijden. Waarschijnlijk niet genoeg om tegen Max te racen, maar genoeg om te vechten voor, hopelijk, een top vijf."

In de punten blijven

Aan het slot van de kwalificatie leek Norris zelfs nog even poleposition op te eisen, gespannen volgde hij hoe de laatste coureurs over de finish kwamen. "Er zijn veel tv-schermen rond het circuit dus ik probeerde naar elk mogelijk scherm te kijken. Ik was verrast hoe lang ik bovenaan stond, maar het hing er een beetje vanaf wanneer Max over de streep zou komen. Ik had niet verwacht dat we op deze plek zouden staan. We zijn erg blij met het resultaat. Maar het was meer of Max een fout zou maken dan dat we sneller waren dan hem. Hij verricht erg goed werk."

In de schaduw van Norris reed teamgenoot Piastri naar een zeer knappe P3. Voor de race van vandaag heeft hij een duidelijke doelstelling. "In de punten blijven, dat zou goed zijn. Ik denk dat we moeten kijken hoe onze racepace is. Lando heeft vorige week laten zien dat we ons nu veel beter staande kunnen houden in de races. Dus hopelijk kunnen we hier hetzelfde doen. Natuurlijk wordt het lastig om in de top drie te blijven met een flink aantal snelle auto's achter ons. Maar een mooi aantal punten scoren is zeker mogelijk."

Voorspel en win

Visual voorspelgame 2023

Wie wint de Grand Prix van Groot-Brittannië 2023?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership