Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris duidt tekortkomingen McLaren in strijd met Verstappen en Red Bull

Lando Norris pakte toch enigszins verrassend poleposition voor de Grand Prix van de Verenigde Staten. De McLaren-coureur geeft echter aan op welk gebied het team uit Woking nog wat tekort komt ten opzichte van Max Verstappen en Red Bull.

Verstappen Norris qualifying Austin
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lando Norris en McLaren kwamen wat moeizaam op gang in Austin, maar met de poleposition voor de Grand Prix op zondag staat de Brit er toch ineens goed voor. Waar vond hij precies de extra tijd die hem de eerste startpositie opleverde? "Eerlijk gezegd vond ik overal wel wat tijd, maar we hebben het natuurlijk vooral wat lastiger in de hogesnelheidsbochten, in ieder geval in vergelijking met de Red Bulls. Max Verstappen is extreem snel in de eerste sector en in die hogesnelheidsbochten", zo legt Norris uit in gesprek met onder meer RacingNews365.

"Het was dus een goed begin om te proberen om dat wat te beperken. Dan heb je nog het remmen, in de laatste sector van bocht twaalf naar bocht zestien. Zodra er één onderdeel fout gaat, kan alles vrij snel wegvallen. Ik heb alles aan elkaar geknoopt. Het was waarschijnlijk de eerste maar tevens ook de laatste keer dit weekend dat het me lukt om dat te doen, maar het kwam gewoon perfect samen. Het was dus een heel erg goede ronde. Ik wil zelfs zeggen dat dit de beste ronde uit mijn carrière was."

Dan richt Norris zich op de race van zondag. Want hoe groot zijn de zorgen over de banden? In de sprintrace waren de mediums er aan het einde van de race aardig aan bij de Brit. "Dat is een hele grote zorg. Ik wil het niet nog een keer meemaken. We zullen het zien, al denk ik niet dat het zo erg zal zijn als het tijdens de sprintrace was. Ik denk dat bepaalde gebeurtenissen daar uiteindelijk toe hebben geleid", zo legt de McLaren-coureur uit.

Norris vervolgt: "En ik denk dat we de auto behoorlijk hebben verbeterd. Vrijdag kwamen we namelijk absoluut niet in de buurt van poleposition en dat lukte zaterdag wel. Ik denk nog wel dat we er een beetje vanaf zitten, maar we staan er goed voor. Ik denk dat ons tempo ten opzichte van Max waarschijnlijk wat meer overeenkomt, al had ik waarschijnlijk verwacht dat de Ferrari's en Mercedessen op de zaterdag wat sneller zouden zijn. Maar misschien hebben zij eerder in het weekend wat meer uit de auto gehaald en hebben wij tussen de sprintrace en de kwalificatie een grotere stap voorwaarts kunnen maken." 

"Misschien hebben we onze achterstand wat ingehaald, maar het wordt een zware race. Ferrari was erg snel in de sprintrace, ook gezien de bandenslijtage. En Max is Max, dus hij zal sowieso snel zijn. Ik ben enthousiast over de race. Ik denk dat het een goede strijd wordt en waarschijnlijk ook een mooie om naar te kijken", zo sluit hij af.

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na fantastisch gevecht tussen Verstappen en Norris, Leclerc wint GP VS