Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lando Norris

Norris: 'Elk gevecht tegen coureurs als Verstappen geeft me meer vertrouwen'

Lando Norris kon in 2021 meermaals meevechten voor podiums. De McLaren-coureur zag zijn eigen zelfvertrouwen groeien door te racen tegen coureurs als Max Verstappen en Lewis Hamilton. De topcoureurs hebben volgens Norris niet 'zomaar' de beste bolides van het veld.

Norris Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Maar liefst viermaal stond Lando Norris op het podium in 2021. In Bahrein, Spanje, Oostenrijk en in Italië kon de McLaren-coureur meedoen met de topteams, al waren Red Bull en Mercedes over het algemeen te snel voor de oranje renstal. Het gaf Norris dan ook een boost aan zelfvertrouwen als hij ineens mee kon doen voor een podium.

De 22-jarige coureur moest zijn rijstijl aanpassen voor de gevechten in het afgelopen Formule 1-seizoen. "Een beetje, want ze zitten niet alleen in een betere auto", zo trapt Norris af voor de microfoon van onder andere RacingNews365. "Normaal gesproken zijn de coureurs die in een betere auto zitten namelijk ook de ervaren of betere coureurs. Dat geeft wat meer druk."

Topteams maken het Norris moeilijk

Norris voelt niet per se meer druk omdat hij zich de mindere coureur voelt, maar doordat de topteams meer (strategische) opties hebben tijdens de race. "Je weet dat zij aan elk mogelijke strategie denken om je aan te vallen", vervolgt hij. "Dat weet je. Je weet dat ze elke mogelijkheid in gedachten houden on een inhaalactie op je te plaatsen."

"Daarnaast denk ik dat het je zelfvertrouwen geeft als je vaker vooraan staat of hoe vaker je een betere auto tot je beschikking hebt." Volgens Norris is er verder geen enkele reden waarom een andere topcoureur hem kan verslaan. "In dezelfde auto, of het nou tegen Lewis, Bottas, Max of Perez is, denk ik dat het je meer zelfvertrouwen geeft als je vaker op die positie kan rijden."

Ook interessant:

Zelfs Hamilton was geen kampioen geworden in de Red Bull van Verstappen

Tom Coronel geeft flink af - 'Ga je schamen! - op Sergio Perez. Of Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk zich in die analyse kunnen vinden? Je hoort in de tweede kerstspecial van dit jaar!

Forbidden

Weddenschappen Lando Norris

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

7 reacties

Viaplay
x
Interview De twee geheime wapens die McLaren volgend seizoen in wil gaan zetten