Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Norris: 'Elk gevecht tegen coureurs als Verstappen geeft me meer vertrouwen'

Lando Norris kon in 2021 meermaals meevechten voor podiums. De McLaren-coureur zag zijn eigen zelfvertrouwen groeien door te racen tegen coureurs als Max Verstappen en Lewis Hamilton. De topcoureurs hebben volgens Norris niet 'zomaar' de beste bolides van het veld.

Maar liefst viermaal stond Lando Norris op het podium in 2021. In Bahrein, Spanje, Oostenrijk en in Italië kon de McLaren-coureur meedoen met de topteams, al waren Red Bull en Mercedes over het algemeen te snel voor de oranje renstal. Het gaf Norris dan ook een boost aan zelfvertrouwen als hij ineens mee kon doen voor een podium. De 22-jarige coureur moest zijn rijstijl aanpassen voor de gevechten in het afgelopen Formule 1-seizoen. "Een beetje, want ze zitten niet alleen in een betere auto", zo trapt Norris af voor de microfoon van onder andere RacingNews365 . "Normaal gesproken zijn de coureurs die in een betere auto zitten namelijk ook de ervaren of betere coureurs. Dat geeft wat meer druk."

Topteams maken het Norris moeilijk

Norris voelt niet per se meer druk omdat hij zich de mindere coureur voelt, maar doordat de topteams meer (strategische) opties hebben tijdens de race. "Je weet dat zij aan elk mogelijke strategie denken om je aan te vallen", vervolgt hij. "Dat weet je. Je weet dat ze elke mogelijkheid in gedachten houden on een inhaalactie op je te plaatsen." "Daarnaast denk ik dat het je zelfvertrouwen geeft als je vaker vooraan staat of hoe vaker je een betere auto tot je beschikking hebt." Volgens Norris is er verder geen enkele reden waarom een andere topcoureur hem kan verslaan. "In dezelfde auto, of het nou tegen Lewis, Bottas, Max of Perez is, denk ik dat het je meer zelfvertrouwen geeft als je vaker op die positie kan rijden."

Viaplay
x
LIVE Sprint Shootout Formule 1 GP China 2024