Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris heeft het 'verprutst': "Ik heb het team in de steek gelaten"

Lando Norris is niet blij met zichzelf. Hij leek op weg te zijn naar een daverende sensatie, maar het mocht niet zo zijn. Een kleine fout met grote gevolgen wierp hem terug.

Lando Norris Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

Lando Norris meldde zich in de kwalificatie steeds van voren. In Q2 was hij op zachte banden het snelste op het moment dat anderen op medium banden reden, maar ook in Q3 deed hij mee in de strijd om poleposition. Hij klokte zelfs een 1.14,454, op dat moment goed voor P2 en in de totaaluitslag goed voor P3, nog vóór Max Verstappen.

Echter, hij ging wijd en verloor die tijd, waardoor hij genoegen moet nemen met P7. En dat doet hij eigenlijk niet: "Welnu, ik heb het verprutst", roept hij in gesprek met Ziggo Sport. "Ik ging in de fout met slechts een paar centimeters, wat het extra frustrerend maakt, maar die regels zijn voor iedereen hetzelfde."

"Ik nam een risico en dan gebeuren dit soort dingen weleens. Ik baal dus verschrikkelijk. Ik heb het team in de steek gelaten en het feit dat inhalen hier moeilijk is, maakt dit resultaat met het oog op de race nóg frustrerender", vervolgt hij, om vervolgens ook enkele positieve punten aan te stippen.

"Tegelijkertijd ben ik blij dat de auto heel goed was. Ik ben tevreden met wat het team heeft gedaan. We hebben enkele goede verbeteringen doorgevoerd dit weekend. Er zijn dus veel positieve punten die hieruit kunnen halen en waarmee we kunnen uit kunnen kijken naar de dag van morgen."

Forbidden

Weddenschappen Lando Norris

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco