Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris twijfelend over podiumkansen in GP Japan? "Dit is het probleem"

Lando Norris begint met goede moed aan het raceweekend van de GP van Japan, nadat hij bij de laatste race in Melbourne zijn eerste podiumplek van 2024 behaalde. Kan de McLaren-coureur ook in Suzuka naar het podium rijden?

Norris Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lando Norris kijkt met angst en beven naar de progressie die Ferrari in de winter heeft gemaakt en de prestaties die het Italiaanse team op de baan neerlegt. De flinke stap voorwaarts van Ferrari doet de podiumkansen van McLaren geen goed, oordeelt Norris. Hij denkt dat de kans dan ook klein is dat hij net als in Melbourne in Japan naar het podium kan rijden.

McLaren was vorig seizoen nog goed voor twee podiumplekken op Suzuka, achter winnaar Max Verstappen. Norris reed naar P2, teamgenoot Oscar Piastri pakte de derde plek. Toen werd de GP van Japan nog gereden in september, dit jaar is hij verplaatst naar april.

Bij de laatste race in Melbourne profiteerde Norris optimaal van het remprobleem bij Verstappen, die de race al vroeg moest staken. Achter winnaar Carlos Sainz en diens Ferrari-teamgenoot Charles Leclerc, reed Norris naar de derde plek, zijn eerste podium van het seizoen.

Op de vraag of hij verwacht nog een stap voorwaarts te maken in Suzuka, vertelt Norris aan media waaronder RacingNews365: "Niet echt. In vergelijking met de start van het seizoen 2023 zijn we nu terug met een goede auto en we hebben laten zien wat we kunnen. Maar ik denk dat Australië altijd een goed weekend voor ons zou worden."

Norris ziet hernieuwde Ferrari-uitdaging

Norris verwacht dat McLaren in Japan wederom sterk voor de dag zal komen. Maar de Brit benadrukt dat het team opnieuw te maken krijgt met de extra uitdaging om de in goede vorm verkerende Ferrari's het hoofd te bieden.

"Ik denk dat de circuits een beetje op elkaar lijken", zegt Norris, terwijl hij Albert Park en Suzuka vergelijkt. "Je hebt veel hoge snelheid. Het probleem is dat Ferrari hun hoge snelheid sterk heeft verbeterd en dat is waar ze vorig jaar moeite mee hadden. Dus daarom hebben ze zo'n goede stap voorwaarts kunnen maken."

"Ik denk dat we nog steeds een goed weekend kunnen hebben. We kunnen er nog steeds naar uitkijken. En ik zou graag willen zeggen dat als we weer twee auto's op het podium kunnen krijgen, dan zou het een prachtig weekend zijn. Maar ik denk dat we dit jaar twee auto's meer hebben waar we het op dit soort circuits tegen moeten opnemen, niet alleen tegen Max."

Praat mee!

Viaplay
x
RB Ontevreden Marko sluit vervanging Ricciardo niet uit: "Complex onderwerp"