Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris vreest het ergste in Miami: "Het wordt een zeer grote uitdaging"

Lando Norris verraste bij de laatste GP in China met een tweede plek achter Max Verstappen. De McLaren-rijder heeft er een hard hoofd in dat hij ook in Miami op het podium zal staan.

Norris China race
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Hij pakte poleposition voor de sprintrace in China en reed in de race op zondag naar P2. Met veel vertrouwen keerde Lando Norris terug uit Azië, om dit weekend in Miami goed te presteren. Maar het circuit rondom het stadion van de Miami Dolphins baart Norris zorgen. Een circuit met veel lagesnelheidsbochten en volgens Norris is dat niet gunstig voor zijn McLaren.

"Die lagesnelheidsbochten zijn nog steeds ons zwakke punt. Soms kunnen we ons daar een weg door banen en kunnen we de auto net genoeg verbeteren om niet verschrikkelijk te zijn", vertelt Norris in Miami aan de pers, waaronder RacingNews365. "Het is gewoon altijd een zeer grote uitdaging voor ons. We hebben nu maar één sessie (in verband met de sprintrace, red.) om te proberen om de auto goed af te stellen voor deze langzame bochten. Daar hebben we het normaal gesproken moeilijker mee."

Norris verwacht dan ook op voorhand niet de P2 van China te kunnen evenaren. "Ik heb de neiging om te zeggen dit geen sterk circuit voor ons wordt. Er zijn een paar bochten voor mediumsnelheid en eerlijk gezegd maar een hogesnelheidsbocht. Die zal ik proberen te maximaliseren om het verlies elders te beperken."

McLaren komt in Miami wel met enkele updates. Norris: "Hopelijk krijgen we een snellere wagen. Het is en redelijke update, waarmee we hopelijk een aantal stappen voorwaarts kunnen zetten. Het is niet zo dat ze ons helpen op onze zwakke punten. Daar richten we ons ook nog altijd op en die proberen we te verbeteren. Alles wat de wagen sneller maakt, zeker als het veld zo dicht bij elkaar zit, zal helpen. We hebben hard gewerkt om de upgrades hier naar de sprintrace te kunnen brengen"

Ondanks dat er maar een training is ziet Norris de updates met vertrouwen tegemoet. "Het zal best wel een verschil maken, maar het is nooit makkelijk. Als je een upgrade hebt, verandert er nogal wat. Je moet het proberen en je moet er bovenop zitten om er zeker van te zijn dat je geen problemen hebt en zo. Dus het is een goede taak voor ons om te proberen alles te maximaliseren."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Miami 2024

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season 'Sainz ziet opnieuw belangrijke optie voor 2025 wegvallen'