Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Nyck de Vries

De Vries bij meerdere teams op het verlanglijstje voor fulltime F1-zitje

Na een ijzersterk optreden in Monza heeft Nyck de Vries laten zien dat hij een waardig Formule 1-coureur is. Een fulltime stoeltje ontbreekt echter nog, maar de Nederlander heeft bij meerdere teams interesse gewekt. Naast Alpine zijn naar verluidt ook Williams en Haas geïnteresseerd in zijn diensten.

De Vries Monza williams
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Al voor de Grand Prix van Italië stond de Nederlandse Nyck de Vries op het verlanglijstje van ten minste één Formule 1-team. Alpine heeft hem op 'pole' staan voor een zitje in 2023, zo heeft RacingNews365 vernomen. Dit is echter niet de enige kans voor De Vries, want naar verluidt zijn ook Haas en Williams geïnteresseerd.

Na het veroveren van de Formule 2-titel én het wereldkampioenschap Formule E heeft de Nederlander al bewezen dat hij kan racen, maar een echte kans voor een F1-debuut bleef altijd uit. Onverwachts mocht De Vries het afgelopen weekend in Italië proberen bij Williams, nadat Alexander Albon vanwege ziekte het weekend niet kon verrijden.

Hier heeft hij grote indruk gemaakt door als negende te finishen en gelegenheidsteamgenoot Nicholas Latifi te verslaan. Zijn eerste punten in de Formule 1 zijn een feit, maar vooralsnog was het een eenmalig optreden. Toch wordt er in de paddock breeduit gesproken over een fulltime debuut in de koningsklasse. Meerdere teams tonen interesse.

Alpine, Haas én Williams

Zoals RacingNews365 eerder naar buiten bracht, heeft De Vries in ieder geval een grote kans om een fulltime F1-debuut te maken bij Alpine. Hier zou hij mogelijk een optie voor een jaar kunnen krijgen, waarmee hij in 2023 een stoeltje heeft in de koningsklasse. De Franse renstal kijkt echter ook verder vooruit en wil een jaar later mogelijk voor Alpine-junior Jack Doohan gaan.

Na de GP van Italië heeft De Vries echter veel potentie laten zien en al voorafgaand aan dit weekend werd zijn naam bij twee andere teams genoemd. Haas kijkt naar verluidt verder dan alleen naar Mick Schumacher. De Duitser staat nog altijd op de lijst voor een stoeltje in 2023, maar daarnaast wordt ook gekeken naar De Vries. Niet geheel onbelangrijk: ook Nico Hulkenberg staat naar verluidt op het 'verlanglijstje' van Haas.

Daarnaast maakt De Vries ook bij Williams een kans. Teambaas Jost Capito was lovend over de prestaties van de Nederlander in Italië. Latifi, de 'tweede coureur' naast Albon, kende juist een pijnlijk weekend. De Vries liet in slechts één race zien dat hij een stuk sneller is dan de Canadees. Toch staat Latifi op het lijstje van Williams, maar er wordt ook serieus gekeken naar De Vries. Daar komt ook bij kijken dat Mercedes lovend is over de Nederlander. Toto Wolff en Lewis Hamilton hebben veel positiefs te zeggen over hem, iets wat ongetwijfeld goed zal doen bij Mercedes-motorafnemer Williams.

Eerder liet de man uit Sneek al weten dat er 'gesprekken gaande zijn' binnen de F1-paddock. Het optreden in Monza zal hier ongetwijfeld in positieve zin aan bijdragen. Silly season is in volle gang en niets is nog zeker, maar De Vries staat op het verlanglijstje van meerdere teams en een fulltime debuut in de koningsklasse in 2023 is dus zeker mogelijk.

Poll

Waar rijdt Nyck de Vries in 2023?

keer gestemd

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!

69 reacties

Viaplay
x
Live Perez behoudt overwinning in Singapore ondanks tijdstraf