Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Esteban Ocon

Ocon hekelt Alonso: 'Ik moest bij Alpine al het werk doen'

Nu Esteban Ocon en Fernando Alonso geen teamgenoten meer zijn, doet de Fransman een onthulling over zijn samenwerking met de tweevoudig wereldkampioen.

Alonso Ocon Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Esteban Ocon en Fernando Alonso zijn twee jaar lang teamgenoten geweest bij Alpine, maar nu vertrekt de Spanjaard naar Aston Martin. Naast de baan leken de twee prima met elkaar door een deur te kunnen, maar op het asfalt ging het niet altijd goed.

Denk aan het Grand Prix-weekend in Brazilië, gedurende welke het duo tot twee maal toe met elkaar in aanraking kwam tijdens de sprintrace. Het kostte het team een hoop punten en de teamleiding was furieus.

Ocon: "Alonso deed 2 procent van het werk"

Aan de samenwerking is nu dus een einde gekomen, tot opluchting van Ocon, die een boekje open doet nu Alonso is vertrokken. De Fransman is in gesprek met Ouests France teleurgesteld in zijn voormalig teamgenoot.

"Het klopt dat ik teleurgesteld was door hetgeen Alonso in de pers heeft geroepen, maar intern voor zich heeft gehouden. We daar namelijk niet over gediscussieerd. Ik heb nog steeds respect voor hem, maar het is goed dat hij naar Aston Martin gaat en dat we ieder onze weg gaan."

"Eerlijk gezegd deed ik 98% van het werk en hij 2%. Ik was overwerkt. Ik heb al het ontwikkelingswerk in de simulator gedaan en ook de marketingactiviteiten voerde ik uit", hekelt de Fransman Alonso.

Gasly als nieuwe teamgenoot

Als nieuwe teamgenoot zal Ocon samen met Pierre Gasly herenigd worden. In de juniorcategorieën deden ze al veel samen en nu hebben ze al even hun gezamenlijke droom waargemaakt.

"We kennen elkaar al heel lang heel goed. De eerste keer dat Pierre in een kart stapte, was dat die van mij. We reden samen op dezelfde circuits, in dezelfde wedstrijden."

"We hadden een droom: samen in de F1 rijden. Die droom hebben we verwezenlijkt. Ik kan niet wachten om aan die samenwerking te beginnen", aldus Ocon.

Ook interessant:

Als Verstappen wat minder wint, is dat goed voor F1

In de nieuwste F1-podcast van RN365 blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op het F1-seizoen 2022 en blikken ze al voorzichtig vooruit op volgend jaar. Misschien moet Max Verstappen dan maar wat minder winnen, zodat we nog wat meer spektakel zien in F1. Dat en meer bespreekt het trio in het nieuwste F1-luistervoer, dat je hieronder terug kan vinden in de player.

Mis niets van het F1-seizoen 2023 en zet de F1-kalender eenvoudig op jouw smartphone of PC

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Esteban Ocon

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

RN365 Special
'Red Bull-topontwerper Newey verrast met nieuwe bolide Verstappen'

De RB19 van Max Verstappen en Sergio Perez wordt op 3 februari onthuld. Red Bull heeft deze winter niet stilgezeten en de nieuwe bolide zal een maximale evolutie zijn van de RB18 waarmee Verstappen vorig jaar kampioen werd, zo schrijft onze technisch F1-analist Paolo Filisetti.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-Podcast In de titelstrijd met Verstappen zijn de Mercedes-excuses op