Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Esteban Ocon

Ocon: "Ik was héél dicht bij een Mercedes-stoeltje"

Als Mercedes-junior hoopte Esteban Ocon een kans te krijgen bij het Formule 1-team van de Duitse autofabrikant, maar die droom viel halverwege 2019 in duigen. Het had echter niet veel gescheeld, zo beweert Ocon.

Het stoeltje bij Mercedes ging dan aan zijn neus voorbij, doordat het team vasthield aan Valtteri Bottas, maar Esteban Ocon vond onderdak bij Renault. Nu zijn toekomst in de Formule 1 voorlopig is vastgesteld, durft Ocon in gesprek met ESPN een boekje open te doen over zijn contractonderhandelingen van afgelopen jaar. Wanneer hem gevraagd wordt of de kans dat hij in 2020 voor Mercedes had uit kunnen komen reëel was, onthult de 23-jarige coureur dat hij op de valreep gepasseerd werd.

"Het was een serieuze mogelijkheid om dit jaar naast Lewis Hamilton terecht te komen bij Mercedes. Ik was zelfs heel dichtbij en tot het laatste moment werd er overwogen om mij het stoeltje te geven", aldus Ocon. "Maar goed, dat is inmiddels verleden tijd. Ik richt mij nu op mijn nieuwe taak bij Renault."

Waarom Mercedes-teambaas Toto Wolff uiteindelijk besloot om toch door te gaan met Bottas, dat kan Ocon niet delen. "Ik kan eigenlijk niet op de details ingaan, voor de ware redenen zul je bij Toto (Wolff, red.) moeten aankloppen. Ik weet wel dat hij in zijn eentje de beslissing heeft genomen."

"Wolff heeft het natuurlijk wel aan mij uitgelegd waarom hij voor Bottas heeft gekozen. Ik kan wel verklappen dat hij zei dat ik nog jong ben en er voldoende tijd is voor mij, dat was de voornaamste reden. Overigens word ik nog altijd door Mercedes gemanaged, al staat dat los van het Formule 1-team. Hoe dan ook, de lijntjes blijven kort, in de paddock zit Mercedes immers om de hoek", besluit Ocon met een knipoog.

8 reacties

    Video De revolutionaire, nieuwe ophanging van Verstappen