Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Fernando Alonso

Ocon verwijst suggestie van pechvogel Alonso naar de prullenbak: "Hebben er beiden last van"

Fernando Alonso heeft een enorm pechjaar achter de rug. Zijn Alpine-bolide geeft regelmatig de geest, tot frustratie van de Spanjaard. Volgens zijn teamgenoot Esteban Ocon is er echter niets waar van de suggestie dat de pech alleen maar Alonso treft.

Alonso Mexico DNF
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages
Afgelopen raceweekend ging het opnieuw mis voor Fernando Alonso. Voor de zoveelste keer dit jaar verloor hij een mooi aantal punten door een uitvalbeurt of een verkeerde strategie. Dit keer was het de motor die de geest gaf, tot frustratie van de Spanjaard.

"Wat een jaar, wat een jaar!", riep hij cynisch over de radio toen hij zijn Alpine moest parkeren. Na afloop deed hij er nog een schepje bovenop in gesprek met onder meer RacingNews365. "Het is ongelooflijk dat er elke race slechts een enkele F1-bolide de finish niet haalt, maar het is altijd de auto met startnummer 14. Dit jaar zijn er al vijf van mijn motoren geploft volgens mij!", hekelde hij.

Ocon neemt het op voor Alpine

Als Esteban Ocon geconfronteerd wordt met de pech van Alonso, wil hij de uitspraken van zijn teamgenoot die volgend jaar naar Aston Martin vertrekt toch even nuanceren. "Ik heb in Imola een kapotte versnellingsbak gehad. In Silverstone ging mijn bolide kapot en in Singapore viel ik ook uit."

"Aan mijn kant van de garage kan ik mijn uitvalbeurten ook gaan tellen. We hebben beide zo onze problemen gehad tijdens het huidige Formule 1-seizoen. We zijn blij met de strategie van het team, waarbij ze de pace van de auto op dit moment belangrijker vinden dan de betrouwbaarheid. Dat was altijd al de bedoeling", aldus de Fransman.

Ook interessant:

Zet deze coureur naast Verstappen en je hebt het ideale Formule 1-team

Red Bull was in gesprek met Norris. Wat voor een team zou dat opleveren? Coronel weet het: 'Het ideale F1-team!'. Maar of het zo verstandig zou zijn voor de Brit...

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Fernando Alonso

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

6 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"