Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ocon verwijst suggestie van pechvogel Alonso naar de prullenbak: "Hebben er beiden last van"

Fernando Alonso heeft een enorm pechjaar achter de rug. Zijn Alpine-bolide geeft regelmatig de geest, tot frustratie van de Spanjaard. Volgens zijn teamgenoot Esteban Ocon is er echter niets waar van de suggestie dat de pech alleen maar Alonso treft.

Afgelopen raceweekend ging het opnieuw mis voor Fernando Alonso. Voor de zoveelste keer dit jaar verloor hij een mooi aantal punten door een uitvalbeurt of een verkeerde strategie. Dit keer was het de motor die de geest gaf, tot frustratie van de Spanjaard. "Wat een jaar, wat een jaar!", riep hij cynisch over de radio toen hij zijn Alpine moest parkeren. Na afloop deed hij er nog een schepje bovenop in gesprek met onder meer RacingNews365 . "Het is ongelooflijk dat er elke race slechts een enkele F1-bolide de finish niet haalt, maar het is altijd de auto met startnummer 14. Dit jaar zijn er al vijf van mijn motoren geploft volgens mij!", hekelde hij.

Ocon neemt het op voor Alpine

Als Esteban Ocon geconfronteerd wordt met de pech van Alonso, wil hij de uitspraken van zijn teamgenoot die volgend jaar naar Aston Martin vertrekt toch even nuanceren. "Ik heb in Imola een kapotte versnellingsbak gehad. In Silverstone ging mijn bolide kapot en in Singapore viel ik ook uit." "Aan mijn kant van de garage kan ik mijn uitvalbeurten ook gaan tellen. We hebben beide zo onze problemen gehad tijdens het huidige Formule 1-seizoen. We zijn blij met de strategie van het team, waarbij ze de pace van de auto op dit moment belangrijker vinden dan de betrouwbaarheid. Dat was altijd al de bedoeling", aldus de Fransman.

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez