Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Renault F1

Ocon waarschuwt Red Bull: "Renault komt eraan"

Renault lijkt naar mate het seizoen vordert steeds beter voor de dag te komen. Esteban Ocon kon de afgelopen weken meermaals de degens kruisen met een Red Bull-coureur, iets wat hem tevreden stelt.

Ricciardo Albon Belgie
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Renault

Na negen Grands Prix ligt de strijd om de derde plaats in het kampioenschap voor de constructeurs nog volledig open. Aan het begin van het seizoen waren het McLaren, Racing Point en Ferrari die de strijd met elkaar aan gingen voor de titel 'best of the rest' achter Red Bull en Mercedes, maar na enkele tegenvallende races is Ferrari nagenoeg afgehaakt. .

Renault is op haar beurt echter juist aangehaakt bij de top van het middenveld. Na enkele sterke prestaties, bijvoorbeeld op Spa en op Mugello, staat Renault binnen schootsafstand van McLaren, dat momenteel na het almachtige Mercedes en Red Bull het beste presteert. Alles is dus nog mogelijk in de strijd om de felbegeerde miljoenen.

Tekst gaat verder onder de tabel.

Constructeurskampioenschap middenveld

Positie Team Punten
3. McLaren 106
4. Racing Point 92
5. Renault 83
6. Ferrari 66
7. AlphaTauri 53

Ook Renault-coureur Esteban Ocon merkt dat zijn team de weg omhoog heeft ingezet. In zijn column op de officiële Formule 1-site blikt hij terug op de laatste triple-header.

"Het was de meest intense periode van het seizoen tot nu toe, met drie verschillende circuits die zowel fysieke als mentale uitdagingen met zich meebrachten. We mogen tevreden zijn met wat we hebben gepresteerd en onze motivatie voor een goede eindklassering in het kampioenschap is nog steeds intact."

"Het waren drie drukke weken, maar in totaal hebben we 47 punten gescoord, het meeste van alle teams uit het middenveld", aldus de trotse Fransman, die vooral genoot van de race op Spa, waar hij als vijfde eindigde. In de laatste ronde vocht hij met Red Bull-coureur Alexander Albon, wiens vijfde plek hij wist af te pakken. Het spreekt volgens Ocon boekdelen over zijn team.

"In België boekten we een goed teamresultaat, met de vierde en vijfde plaats en de snelste raceronde. Het was geweldig. We verwachtten daar al snel te zijn en we noteerden in de eerste en derde sector ook constant paarse sectortijden. We hadden veel snelheid, en dat voelde geweldig", zo blikt de Renault-coureur terug.

"Gedurende de race was het heerlijk om met Red Bull-coureur Alexander Albon te vechten. Al bij de start wist ik hem te pakken. Ze kozen vervolgens een andere strategie en in de laatste ronde van de race pakten we Red Bull weer terug. Het was geweldig om met Red Bull te vechten op dit moment tijdens het seizoen. Dat betekent maar één ding: Renault komt eraan!", aldus Ocon.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen