Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2022

Ocon woest op wedstrijdleiding na incident met Hamilton

Esteban Ocon uit na de race zijn frustratie over de tijdstraf die hem twee punten kostte. In gevecht met Lewis Hamilton raakte de twee elkaar en wees de FIA de Alpine-coureur aan als de schuldige.

Ocon Hamilton incident Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Het scoren van een aantal solide punten voor Esteban Ocon in de Grand Prix van Monaco liep in de soep door een straf van vijf seconden voor de Fransman. De Alpine-coureur kwam als negende over de finish, maar werd door de tijdstraf teruggezet naar P12 en viel dus buiten de punten.

Lewis Hamilton zat met zijn snellere intermediate banden achter Ocon en ging in de eerste bocht van ronde 18 voor een inhaalactie. De Fransman gooide het gat dicht waardoor de twee elkaar raakten en de stewards besloten hem als schuldige aan te wijzen. Tot groot ongenoegen van de Alpine-coureur.

"Ik denk dat we alles goed deden. Het was een zondag die goed ging totdat we de straf kregen", begint de Fransman in een interview met onder meer RacingNews365. "Er is eigenlijk niks te zeggen behalve dat de straf het volledig verpestte. Dus ik ben erg gefrustreerd."

Ocon: "De volgende keer zou ik hetzelfde doen"

Ocon laat weten dat de stewards hem vertelde dat het hem vorig jaar geen straf zou hebben opgeleverd, wat de frustratie van de Fransman nog verder aandikt. "Ieder heeft natuurlijk zijn eigen mening, maar we zijn ook naar de stewards geweest. Ze zeiden dat als het vorig jaar was gebeurd, het een race-incident zou zijn geweest. En dit jaar is het ineens geen race-incident."

"Ik was gewoon de binnenkant aan het verdedigen. We raceten hard en er was natuurlijk een kleine touché. Het had een race-incident moeten zijn. Het is een beetje frustrerend."

"Misschien heb ik in the heat of the moment de verkeerde mening, maar ik weet niet wat jullie ervan vinden", vraagt Ocon lachend aan de media. "Het is racen en we hadden beiden geen schade of iets. In de toekomst zou ik hetzelfde doen."

Ook interessant:

Red Bull mag haar handjes dichtknijpen met foutenfestival Ferrari

Ferrari leek zeker van winst, maar vergooide alles. Hoe kan dat? Dit en meer, waaronder ook de F1-kansen van De Vries, hoor je in deze nieuwe aflevering met Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk.

Formule 1 GP Monaco 2022 RN365 Nieuwsdossier

20 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
RN365-podcast Direct na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt