Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ocon woest op wedstrijdleiding na incident met Hamilton

Esteban Ocon uit na de race zijn frustratie over de tijdstraf die hem twee punten kostte. In gevecht met Lewis Hamilton raakte de twee elkaar en wees de FIA de Alpine-coureur aan als de schuldige.

Het scoren van een aantal solide punten voor Esteban Ocon in de Grand Prix van Monaco liep in de soep door een straf van vijf seconden voor de Fransman. De Alpine-coureur kwam als negende over de finish, maar werd door de tijdstraf teruggezet naar P12 en viel dus buiten de punten. Lewis Hamilton zat met zijn snellere intermediate banden achter Ocon en ging in de eerste bocht van ronde 18 voor een inhaalactie. De Fransman gooide het gat dicht waardoor de twee elkaar raakten en de stewards besloten hem als schuldige aan te wijzen. Tot groot ongenoegen van de Alpine-coureur. "Ik denk dat we alles goed deden. Het was een zondag die goed ging totdat we de straf kregen", begint de Fransman in een interview met onder meer RacingNews 365 . "Er is eigenlijk niks te zeggen behalve dat de straf het volledig verpestte. Dus ik ben erg gefrustreerd."

Ocon: "De volgende keer zou ik hetzelfde doen"

Ocon laat weten dat de stewards hem vertelde dat het hem vorig jaar geen straf zou hebben opgeleverd, wat de frustratie van de Fransman nog verder aandikt. "Ieder heeft natuurlijk zijn eigen mening, maar we zijn ook naar de stewards geweest. Ze zeiden dat als het vorig jaar was gebeurd, het een race-incident zou zijn geweest. En dit jaar is het ineens geen race-incident." "Ik was gewoon de binnenkant aan het verdedigen. We raceten hard en er was natuurlijk een kleine touché. Het had een race-incident moeten zijn. Het is een beetje frustrerend." "Misschien heb ik in the heat of the moment de verkeerde mening, maar ik weet niet wat jullie ervan vinden", vraagt Ocon lachend aan de media. "Het is racen en we hadden beiden geen schade of iets. In de toekomst zou ik hetzelfde doen."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"