Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Officieel: Formule 1 verdubbelt vanaf volgend jaar het aantal sprintraces

Vanaf 2023 zullen de Formule 1-fans getrakteerd worden op zes sprintraces per seizoen. Dit is een verdubbeling van het huidige aantal sprintrace-weekenden.

De World Motor Sport Council stemde op dinsdag over het verdubbelen van het aantal sprintraces, waar nu dus groen licht voor is gegeven. In het huidige Formule 1-seizoen zagen we sprintraces in Imola en Oostenrijk en zal er nog een derde worden verreden op Interlagos in Brazilië. Volgend jaar zullen er zes sprintraces op het programma staan. Het was al een tijdje het plan om het aantal sprintraces omhoog te schroeven en met de groei van de F1-kalender - volgend jaar staan er 24 races op het programma - kan het aantal sprintraces eveneens omhoog. Waar er allemaal sprintraces worden gehouden, dat is nog niet bekend.

F1- en FIA-kopstukken blij

FIA-president Mohammed Ben Sulayem is vanzelfsprekend blij met de extra sprintraces. "Dit is opnieuw een teken dat de sport blijft groeien. Dankzij een nauwe samenwerking met Stefano Domenicali en alle collega's bij de FOM hebben we een grondige analyse gemaakt van de impact van extra sprintraces. Sprintraces geven een spannende dynamiek aan het raceweekend en zijn de afgelopen twee seizoenen populair gebleken." Domenicali, CEO van de koningsklasse, vult aan: "Het sprintrace format biedt actie over drie dagen, waarbij de coureurs vanaf de start van het weekend op vrijdag tot en met het hoofdrace op zondag allemaal om iets zullen strijden. De feedback van de fans, teams, promotors en partners is zeer positief en het format voegt een nieuwe dimensie toe aan de Formule 1. We willen er allemaal voor zorgen dat het in de toekomst ook een succes is."

Viaplay
x
LIVE Reacties na zeer dominante zege Verstappen in Bahrein