Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix België 2022

Officieel: Grand Prix van België op Formule 1-kalender 2023

De Formule 1 heeft bekendgemaakt dat de sport in 2023 opnieuw neerstrijkt op Spa-Francorchamps voor de Grand Prix van België, zoals RacingNews365 eerder deze week al aankondigde.

Perez Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Formule 1 racet ook in 2023 'gewoon' op het bij de coureurs en fans zo geliefde fraaie Spa-Francorchamps. De F1 en de promotors kwamen een nieuwe deal voor 2023 overeen.

RacingNews365 gaf eerder deze week al aan dat de race veilig zou zijn voor in ieder geval nog één jaar, nadat gesprekken om de Formule 1 GP van Zuid-Afrika terug te laten keren spaak liepen.

Hoewel de F1 nog altijd vastberaden is om Afrika als continent aan te doen, ligt het voor de hand dat men eerst op zoek gaan naar een nieuwe promotor voor dat evenement, waarbij de nieuwe stip op de horizon op 2024 wordt gezet.

Met het het Concorde Agreement vastgelegde maximaal aantal races van 24 per seizoen maakte dit dus de weg vrij voor België om het plekje op de kalender voor 2023 te behouden.

Of Spa-Francorchamps nadien ook nog op de kalender zal staan, is niet bekend, maar het is niet uitgesloten dat de race deel uit gaat maken van een roulatiesysteem, waarbij de race het ene jaar niet op de kalender staat en het jaar erop weer wel.

Formule 1 GP België 2022 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken