Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 nieuws

Officieel: Silverstone verlengt Formule 1-contract tot en met 2024

De toekomst van de Britse Grand Prix is andermaal gered en Silverstone blijft andermaal de gelukkige gastheer. Woensdagmiddag werd op een speciaal ingelaste persconferentie wereldkundig gemaakt wat al weken in de lucht hing: de Formule 1 blijft 'gewoon' in Groot-Brittannië, in ieder geval tot en met 2024.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

De inkt is nog maar net opgedroogd: de deal is namelijk deze week beklonken, om precies te zijn dinsdagmiddag op het kantoor van Liberty Media in Londen. Formule 1-voorman Chase Carey bracht het nieuws op Silverstone naar buiten, samen met de voorzitter van de Britse autosportbond en de directeur van het circuit in kwestie.

"We zijn zeer verguld met het verlengen van het F1-contract van de Britse Grand Prix", liet Carey weten. "Deze blijft voor de komende vijf seizoenen behouden op de Formule 1-kalender. Silverstone blijft zoals vanouds gastheer van de Britse Grand Prix. We hebben het altijd gezegd: in onze toekomstvisie is zeker plaats voor banen met historische waarden. De sport moet haar geschiedenis omarmen. Silverstone en Groot-Brittannië vormen een behoorlijk onderdeel van de F1-historie", verwijst Carey naar het feit dat het circuit de allereerste Formule 1 Grand Prix ooit organiseerde, in 1950.

Stuart Pringle, directeur van Silverstone, deelde in de feestvreugd. "De Britse GP op het circuit van Silverstone wordt door velen aangewezen als een van hoogtepunten van het Formule 1-seizoen én de Britse sportkalender. Dat hebben we te danken aan de beste coureurs ter wereld, maar ook aan onze passie voor gemotoriseerde sporten en de goed geïnformeerde fans in dit land. Het zou een gigantische klap zijn voor dit land als we geen Grand Prix zouden organiseren. Daarom is het ook zo fantastisch dat deze deal rond is."

Silverstone mocht, zoals bovenvermeld, de allereerste Formule 1-race ooit organiseren. Inmiddels staat de teller op 52 Grands Prix: komend weekend wordt er voor de 53ste keer een voor het WK meetellende Formule 1-race op de baan in het Verenigd Koninkrijk gehouden.

4 reacties