Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Omstreden 'Mission Winnow'-titel Ferrari keert terug op deelnemerslijst

Voor de Grand Prix van Australië moest Ferrari bakzeil halen, maar inmiddels is de omstreden toevoeging 'Mission Winnow' weer in de teamnaam opgenomen. De Italiaanse stal moest onder druk van de Australische overheid het initiatief van tabaksgigant Philip Morris International uit haar officiële deelnemersnaam halen.

De Australische overheid meende namelijk dat het Mission Winnow-initiatief een verkapte vorm van reclame voor sigarettenmerk Marlboro met zich meedroeg. Sinds jaar en dag is het verboden om tabaksreclame te maken in de sport. De logo's van Mission Winnow, een initiatief dat zich richt op het verminderen van het aantal rokers, vormden volgens de beleidsbepalers sluikreclame.

In Australië ging de stal waarvoor Sebastian Vettel en Charles Leclerc in 2019 uitkomen zodoende door het leven als Scuderia Ferrari. Voor de Grand Prix van Bahrein wordt er echter teruggegrepen op de officiële titel waarmee de Scuderia zich aan de vooravond van het nieuwe Formule 1-seizoen inschreef. Vettel en Leclerc zullen op de officiële deelnemerslijst rijden voor Scuderia Ferrari Mission Winnow . De logo's van het initiatief van Philip Morris International zullen wederom zichtbaar zijn op de teamkleding en de wagens van de Italiaanse stal. Of de Mission Winnow-logo's ook gevoerd worden tijdens de Europese Grands Prix is nog onduidelijk. Het is inmiddels bijna vijftien jaar verboden om tabaksuitingen te doen tijdens sportevenementen in EU-lidstaten.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"