Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Toto Wolff

Ontevreden Wolff opgelucht ondanks grote achterstand op Ferrari en Red Bull

Toto Wolff is niet tevreden met het kwalificatieresultaat voor de Grand Prix van Monaco, maar is toch opgelucht, want het resultaat had ook erger kunnen zijn. Mercedes had volgens hun teambaas niet veel meer kunnen doen.

Russell Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Mercedes-coureurs George Russell en Lewis Hamilton zullen de Grand Prix van Monaco starten vanaf respectievelijk de zesde en achtste positie. Tijdens de kwalificatie zat er niet veel meer in, zo moet Toto Wolff toegeven. De Duitse renstal had onder meer veel last van een 'nieuw' stuiterprobleem. "We raken de grond op een hele andere manier omdat de auto te stijf is en te laag ligt", legt Wolff uit bij onder meer RacingNews365.

Het gat naar de topteams is in Monaco volgens de Mercedes-teambaas hetzelfde gebleven als in Spanje. "Het is realistisch waar we zijn geëindigd. De auto is goed voor de vijfde en zesde plaats en Lando Norris (P5 op de startgrid, red.) heeft ons hierbij verslagen. We hadden echter geen wonderen verwacht, zeker niet in Monaco."

Wolff: 'We kunnen niet blij zijn hiermee'

Mercedes bracht een upgradepakket mee tijdens het vorige Grand Prix-weekend in Spanje, maar hier was weinig van te merken op het stratencircuit in Monte Carlo. "Er is niets wat je kan toepassen in Monaco, want alles is hier anders", legt Wolff uit. "Elke ronde is anders en het gedrag van de auto verandert constant."

De verwachtingen lagen dan ook niet hoog bij Mercedes. "Maar waar we met George staan, dat is waarschijnlijk realistisch gezien wat we van Monaco hadden verwacht. We kunnen niet tevreden zijn natuurlijk, maar het is waar we nu staan. Het had volgens mij nog erger kunnen zijn", oordeelt Wolff.

Formule 1 GP Monaco 2022 RN365 Nieuwsdossier

6 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
RN365-podcast Direct na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt