Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Onverwachtse kritiek op Verstappen: "Dat doet hij dit jaar niet goed"

Ralf Schumacher ziet nog wat verbeterpuntjes voor Max Verstappen, ondanks het feit dat de Nederlander afgelopen weekend zijn eerste zege van het seizoen in de wacht wist te slepen.

Max Verstappen nam in Djedda sportieve revanche door Charles Leclerc te verslaan in een zinderend gevecht. Een week eerder streed hij in Bahrein ook al met de Monegask om de zege, maar toen dolf hij het onderspit, zeker toen hij in de slotfase uitviel met een probleem. Net als in Bahrein kruisten de twee kemphanen meerdere ronden lang de degens, maar dit keer was het de Red Bull-coureur die aan het langste einde trok. In zijn gebruikelijke column voor het Duitse Sky blikt Ralf Schumacher terug op de gebeurtenissen in de slotfase in Saoedi-Arabië. Hij genoot in ieder geval van het gevecht. "Zo'n duel in deze vorm hebben we al lang niet meer gezien. Max en Red Bull in de ene hoek tegen Charles en Ferrari in de andere hoek. Twee coureurs en twee teams die op gelijkwaardig zijn aan elkaar. De race in Saoedi-Arabië had alles!", klinkt hij enthousiast.

Spanning

Schumacher zat net als iedereen op het puntje van zijn stoel. De voormalig Formule 1-coureur dacht dat Verstappen de genadeklap had uitgedeeld, maar zag Leclerc nog bijna terugkomen. "Het einde was enorm spannend en beide coureurs hadden kunnen winnen." "Eerst dacht ik nog dat Leclerc's banden kapot waren na Max' succesvolle inhaalactie, maar hij gaf niet op en kon opnieuw aanvallen! Nog een ronde en het zou echt nipt zijn geweest voor Verstappen. Hij zal blij zijn geweest toen de race voorbij was." "Leclerc is iemand die altijd op de limiet rijdt", vervolgt Schumacher. "Vorig jaar ging hij er zelfs een paar keer overheen. Het Ferrari-pakket is dit jaar echter completer en past bij zijn agressieve stijl, ook in vergelijking met teamgenoot Carlos Sainz."

Kritiek op Leclerc en Verstappen

Schumacher genoot dus van het duo, maar tegelijkertijd had hij ook genoeg aan te merken op Verstappen en Leclerc. "Charles maakte vorig jaar nog veel fouten en hij moet werken aan zijn consistentie", oordeelt Ralf, die vervolgens vraagtekens zet bij de tactiek van Verstappen in Djedda. "Bij Verstappen viel het op dat hij drie keer probeerde in te halen voor de laatste bocht, waarna Leclerc zich vervolgens met DRS terug kon vechten op het rechte stuk. Dat was voor mij onbegrijpelijk", vindt de F1-analist. Hij geeft toe dat hij beter had verwacht van Verstappen. "Ik ben een beetje verwonderd. Ik vond dat Verstappen vorig jaar een grote stap heeft gemaakt met zijn inhaalacties. In Saoedi-Arabië, maar ook in Bahrein, deed hij dat niet zo goed. Helmut Marko zei dat het zo gepland was met zijn engineer, maar ik vond het eigenaardig. Dat moet toch echt beter, want zo heeft Verstappen bijna zijn banden verpest. Het is ook een zinloze belasting voor het rubber." Hij eindigt wel op een positieve noot. "Het was interessant om te zien hoe ze al remmend vochten om DRS. Beide coureurs zijn zeer bekwaam en kennen de regels goed. Dat belooft dit jaar veel spektakel!"

Viaplay
x
Norris Neemt het op voor Verstappen: "Dan ben je dom"