Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ook Verstappen ontevreden over hobbelige rit in Azerbeidzjan

Meerdere coureurs hadden niet de meest aangename rit van het seizoen tijdens de GP van Azerbeidzjan, zo ook Max Verstappen. Niet door het stuiteren, zoals bij Mercedes, maar door een ander probleem. Het hobbelige asfalt.

Max Verstappen heeft genoten van de Grand Prix van Azerbeidzjan. Hij won de race en breidde de leiding in het coureurskampioenschap verder uit. Toch stipt hij een nadeel aan op het stratencircuit in Bakoe. Het was namelijk een erg hobbelige rit van hem, iets wat overigens niet door het porpoising-probleem kwam zoals Mercedes heeft. Terugblikkend op de race legt Verstappen uit waar hij graag verschil ziet. "Het is een leuk circuit en het is heel fijn om er te rijden, maar ik denk wel dat het hobbelig is op een aantal plaatsen", zegt hij ten overstaan van onder andere RacingNews365. "Vooral met de nieuwe auto's die zo stijf zijn en laag tegen de grond liggen."

Nieuwe laag asfalt voor Azerbeidzjaanse GP?

Het probleem is niet overal merkbaar, zo legt Verstappen uit. "Ik denk dat het lange rechte stuk vooral te hobbelig is. We moeten hier echt een normale lijn vinden, dus het zou fijn zijn als we dat kunnen herasfalteren voor volgend jaar. Voor de rest vind ik het een speciaal circuit", aldus de winnaar van de afgelopen race. Vooral de tweede sector is volgens de Nederlander indrukwekkend. "Het gedeelte bij het kasteel, dat is heel erg uniek moet ik zeggen", zo sluit hij af.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi