Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Ook Verstappen ontevreden over hobbelige rit in Azerbeidzjan

Meerdere coureurs hadden niet de meest aangename rit van het seizoen tijdens de GP van Azerbeidzjan, zo ook Max Verstappen. Niet door het stuiteren, zoals bij Mercedes, maar door een ander probleem. Het hobbelige asfalt.

Verstappen Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Max Verstappen heeft genoten van de Grand Prix van Azerbeidzjan. Hij won de race en breidde de leiding in het coureurskampioenschap verder uit. Toch stipt hij een nadeel aan op het stratencircuit in Bakoe. Het was namelijk een erg hobbelige rit van hem, iets wat overigens niet door het porpoising-probleem kwam zoals Mercedes heeft.

Terugblikkend op de race legt Verstappen uit waar hij graag verschil ziet. "Het is een leuk circuit en het is heel fijn om er te rijden, maar ik denk wel dat het hobbelig is op een aantal plaatsen", zegt hij ten overstaan van onder andere RacingNews365. "Vooral met de nieuwe auto's die zo stijf zijn en laag tegen de grond liggen."

Nieuwe laag asfalt voor Azerbeidzjaanse GP?

Het probleem is niet overal merkbaar, zo legt Verstappen uit. "Ik denk dat het lange rechte stuk vooral te hobbelig is. We moeten hier echt een normale lijn vinden, dus het zou fijn zijn als we dat kunnen herasfalteren voor volgend jaar. Voor de rest vind ik het een speciaal circuit", aldus de winnaar van de afgelopen race.

Vooral de tweede sector is volgens de Nederlander indrukwekkend. "Het gedeelte bij het kasteel, dat is heel erg uniek moet ik zeggen", zo sluit hij af.

Ook interessant:

Ontketende Verstappen heeft Ferrari-drama niet nodig

In de nieuwste RN365 F1-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op de GP van Azerbeidzjan. We bespreken onder andere Ferrari’s drama, de dominantie van Max Verstappen en de porpoising-problemen van Mercedes. Beluister de nieuwe podcast hieronder.

Formule 1 GP Azerbeidzjan 2022 RN365 Nieuwsdossier

2 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
RN365-podcast Direct na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt