Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Opmerkelijke uitspraak McLaren-baas Brown: "Norris had drie keer op rij kunnen winnen"

De auto van McLaren leek in het begin van het seizoen enorm tegen te vallen. Toch wist de jonge Britse McLaren coureur dit seizoen al een podiumplek te bemachtigen. Volgens Zak Brown is Lando Norris zo goed als iedereen op het veld en is hij klaar om te winnen. Vorig jaar kon hij volgens de goedlachse Amerikaan zelfs drie keer op rij winnen.

We kunnen ons natuurlijk allemaal de Grand Prix van Rusland in 2021 herinneren, toen Lando Norris net langs zijn eerste F1 race overwinning greep doordat hij niet overstapte naar de intermediate compound. Maar terugkijkend op het vorige seizoen, vertelt Zak Brown dat Norris niet één, niet twee, maar drie Grands Prix achter elkaar had kunnen winnen. "Vorig jaar had hij zelfs drie races op rij kunnen winnen. Ik bedoel, in Monza zat er geen verschil tussen Lando en Daniel. In Rusland weet je, als het niet aan die ene call aan het einde van de race had gelegen, dan had hij die race kunnen winnen. En oké, in Spa was hij de snelste in de kwalificatie met een zeker verschil, tot aan aan het moment van zijn crash. Dus hij had er drie op een rij kunnen winnen. Hij is er zeker klaar voor. We moeten hem gewoon in de positie brengen om dat te doen." Niet alleen de snelheid van de Britse McLaren coureur, maar ook zijn algehele controle tijdens verschillende situaties en van de auto maakt grote indruk op de McLaren CEO. De Amerikaan is dan ook lovend over Lando: "Hij is naar mijn mening ongelofelijk snel, maar weet je, er zijn veel snelle coureurs in de Formule 1. Ik denk dat ik het meest onder de indruk ben het feit dat Lando zo weinig fouten maakt. En de fouten die hij maakt zijn klein. Denk aan track limits, het blokkeren van een wiel. Je ziet hem bijvoorbeeld bijna niet crashen, wijd gaan in een bocht of een fout maken wanneer hij onder druk staat. Hij is denk ik wat dat betreft een puur natuurtalent. Hij heeft dit het meeste van iedereen in de Formule 1."

Een sterke band tussen Norris en McLaren

De relatie tussen McLaren en Lando Norris is volgens Zak Brown enorm goed waarin ze wederzijds vertrouwen hebben in elkaar: "Hij is een zeer nederige, loyale, leuke jongen die van een familiesfeer houdt. Hij weet dat we niet de snelste auto van de grid hebben. En daarom heeft hij zo lang bijgetekend, omdat hij weet dat we er wel gaan komen. Hij gelooft in ons en geniet daarbij van de omgeving. Ik denk dat, zolang we vooruitgang blijven boeken, hij tevreden is en dat zijn overwinning niet ver weg meer is." Dit seizoen heeft Lando al één podium uit vier races weten te bemachtigen. En dat terwijl de McLaren tijdens het eerste Grand Prix weekend niet vooruit te branden leek te zijn toen de oranje bolides van Lando en zijn teamgenoot Daniel Ricciardo P14 en P15 finishten.

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"