Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Opvallend oordeel Nederlandse fans over de mooiste én lelijkste F1-auto van het jaar

RacingNews365 heeft de Formule 1-fan gevraagd naar de mooiste en lelijkste F1-auto van 2024. De resultaten zijn inmiddels bekend en voor sommigen zal dit resultaat misschien als een verrassing komen.

C44 Front right dynamic 1 Stake BOT 4000x3000 150 DPI
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Stake F1 Team

De launches van de nieuwe F1-bolides liggen inmiddels in het verleden en de doeken zijn van de 10 verschillende F1-bolides gehaald. Terwijl fans met smart wachten op de eerste motorgeluiden op het Bahrain International Circuit tijdens de testdagen aankomende week, heeft RacingNews365 aan de Formule 1-fan de vraag voorgelegd: wat is de mooiste F1-bolide van 2024? Ook mochten ze de lelijkste wagen kiezen.

Koos de Formule 1-fan voor de twee verschillende liveries van Alpine, of ging de voorkeur toch uit naar een nieuwe kleurstelling, zoals bij het team van Stake of RB?

De mooiste F1-auto van 2024?

RacingNews365 liet het aan de fans over, en wat blijkt: 'Never change a winning team', zo was de meest voorkomende gedachte bij de lezer tijdens het invullen van de poll. Een op de vier stemmers vindt namelijk de RB20 van Red Bull de mooiste bolide van de grid (25,7 procent), gevolgd door de Ferrari-rode SF-24 met 22,1 procent van de stemmen.

Van de teams die gekozen hebben voor een compleet nieuw concept, bleek Stake F1 Team het beste in de smaak te vallen. 17,7 procent van de stemmers is van mening dat het neon-groen op de C44 van Stake niet misstaat. De kleinste groep mensen is van mening dat Haas en Williams de mooiste bolide van de grid hebben: 1,2 procent heeft op de Amerikaanse renstal gestemd en 2,9 procent sprak zijn voorkeur voor de Williams.

Artikel gaat verder onder de poll

De lelijkste F1-auto van 2024?

Gek genoeg is Stake F1 Team niet alleen de op twee na mooiste bolide, het team wordt ook gekozen als het team met de lelijkste Formule 1-wagen! Samen met Haas staat de groen-zwarte bolide namelijk bovenaan met ieder een kleine 18% van de stemmen. Smaken verschillen!

Alpine, Mercedes en RB vielen ook niet helemaal in de smaak. Ferrari, Aston Martin en Williams werden op hun beurt door de minste stemmers verkozen tot het team met de lelijkste bolide. Check hieronder de volledige uitslag.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season Red Bull in gesprek met Sainz over F1-contract