Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
MotoGP

Voormalig manager Rossi: "Het probleem lijkt het team te zijn en niet de motor"

Valentino Rossi maakt één van de lastigste perioden in zijn carrière mee. Ondanks dat de fans de negenvoudig wereldkampioen nog massaal blijven steunen, gaan er in zijn eigen land Italië vooral stemmen op dat het beter zou zijn voor Rossi om zijn carrière te beëindigen. Voormalig manager van 'The Doctor', Carlo Pernat denkt echter dat zijn oude pupil nog jaren mee kan in de MotoGP.

Rossi Assen Zaterdag 2019 Valentino
Interview
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

Carlo Pernat is een van de meest flamboyante personen in de paddock van de MotoGP. De Italiaan was in het verleden onder andere de manager van Valentino Rossi, Marco Simoncelli, Andrea Iannone en Loris Capirossi. De inmiddels zeventigjarige Pernat heeft nog altijd een grote vinger in de pap in de motorsport en zit nooit om een mening verlegen, zo ook niet over Rossi.

"De andere Yamaha-coureurs komen vooruit met de motor, dus de motor kan niet het probleem zijn. Dus lijkt de oorzaak te liggen bij het team rondom Valentino", aldus Pernat tegenover RacingNews365.

"Valentino is namelijk ook niet het probleem, want hij is mentaal nog heel jong en kan nog jaren vooruit. Ik ben er van overtuigd dat hij nog steeds om de podiumplekken kan strijden, al zal het moeilijk voor hem zijn om nog races te winnen. Toch zou hij daar meer kans op hebben wanneer hij wat veranderingen doorvoert binnen zijn team. Dat deed hij in het verleden al eens met de wissel van crew chief Jeremy Burgess en ik denk dat hij dat nu wederom moet doen. Er zit namelijk zand in de voorheen zo goed geoliede machine."

Overigens is Pernat ook teleurgesteld over de prestaties van de volgens hem zo getalenteerde Andrea Iannone. "Ik heb veel coureurs begeleid, maar geen van die coureurs beschikte over het natuurlijke talent dat Iannone bezit. Hij kan werkelijk een fenomenale rijder zijn, maar helaas maakt hij te vaak de verkeerde keuzes. Zo verliet hij Ducati en dat was een domme zet. Nu zit hij bij Aprilia en daar zal hij alleen maar gefrustreerder raken. Zij hebben namelijk geen budget om de motor te verbeteren waardoor Iannone zijn talent niet kan etaleren."

Interviews RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
FIA te mild? Straffendiscussie wakkert aan na meerdere Red Bull-incidenten