Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Oude bekende zet met nieuw circuit eerste stap naar terugkeer op F1-kalender

De Formule 1 in Zuid-Korea was in het verleden niet bepaald een succesverhaal. Toch wil het Aziatische land een comeback maken op de kalender. De eerste stap is daar inmiddels voor gezet.

XPB 395046 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © xpb.cc

Tussen 2010 en 2013 werd er vier keer geracet in Zuid-Korea. De thuishaven van de Grand Prix van Zuid-Korea was het Korean International Circuit in Yeongam. Een succes werd het nooit en dus verdween de race in het Aziatische land weer snel van de F1-kalender. Daar wil het land nu verandering in brengen. Al eerder werd bekend dat Zuid-Korea de intentie had om de Formule 1 terug te halen, maar nu is er ook een concrete eerste stap gezet.

In Japan werd er namelijk een intentieverklaring overhandigd waarin is opgenomen dat men vanaf 2026 óf 2027 een Formule 1 Grand Prix wil organiseren in Incheon. Incheon is de derde stad van het land, met ruim 2,6 miljoen inwoners, en ligt vlak bij de hoofdstad Seoul. De burgemeester van de stad bezocht op zondag de GP van Japan en overhandigde, samen met een Koreaanse sponsor van de Formule 1, de intentieverklaring aan de baas van de Formule 1, Stefano Domenicali.

De burgemeester van Incheon, Yoo Jeong-bok vertelt aan Yonhap News: "Incheon is de best plek in Zuid-Korea om Formule 1 te organiseren. We hebben een groot transportnetwerk met plekken als Incheon Airport en Incheon Port, maar ook vele luxe accommodaties. We zullen grootschalige gesprekken beginnen om de F1 naar Incheon te halen."

Het Koreaanse nieuwsmedium weet ook te melden dat, wanneer de plannen doorgang vinden, het om een stratencircuit gaat en niet een permanent circuit. Daarmee lijken de Koreanen in te spelen op de trend die Liberty Media en de FOM zijn gestart, met de toevoegingen van bijvoorbeeld Las Vegas, Miami en Djedda.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"