Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

Overzicht: Zo lang lopen de contracten van de huidige Formule 1-coureurs

Aan het eind van het 2022 F1-seizoen lopen verschillende contracten van coureurs af. Max Verstappen hoeft zich echter geen zorgen te maken over zijn F1-toekomst. Onderstaand hebben we alle contracten van de Formule 1 coureurs op een rijtje gezet.

2022 drivers
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Met alle verandering die er gaande is en eraan zitten te komen in de coureursmarkt van de Formule 1 hebben we voor de handigheid even alle contracten van de Formule 1 coureurs op een rijtje gezet. Op papier hebben een groot gedeelte van de coureurs een F1-zitje voor volgend jaar, maar zijn er ook een aantal oningevulde en onzekere plekken.

De megadeal van Verstappen bij Red Bull

Als eerst het contract van Max Verstappen, de coureur met het langste contract van de grid. De Nederlander en Red Bull zijn zo blij met elkaar dat ze een megadeal hebben tot en met 2028 wat betekent dat hij 31 jaar is als het contract afloopt.

Wat er daarna gebeurt, dat weet de Limburger nog niet. Eerder liet hij weten dat het afhankelijk is van hoe competitief zijn auto dan is.

Teamgenoot Sergio Perez is ook zeker van plekje bij het racewinnende team voor de komende paar jaren. Na het Grand Prix-weekend in Monaco, waar het Mexicaanse volkslied voor hem klonk, werd bekend gemaakt dat de 32-jarige coureur minimaal tot en met 2024 zal rijden voor de Oostenrijkse renstal.

De contracten van de Ferrari-coureurs

Carlos Sainz en Charles Leclerc zijn beide verbonden aan Ferrari tot en met 2024. De twee lijken enorm gewaagd aan elkaar en Ferrari heeft daarmee een geweldig coureursduo om te kunnen strijden voor de titel.

Hoe lang blijft Hamilton in de Formule 1 bij Mercedes?

Lewis Hamilton is één van de oudste coureurs van de huidige F1-grid. De 37-jarige Brit rijdt sinds 2013 al voor Mercedes AMG F1 en lijkt nog niet klaar te zijn met de Duitse renstal. Het contract van Hamilton loopt tot en met 2023.

Teamgenoot George Russell mocht zich sinds 2022 een Mercedes-coureur noemen na zijn veelbelovende jaren bij Williams. Ook het contract van Russell bij Mercedes loopt tot en met 2023..

Hieronder vind je het overzicht terug met de looptijd van alle contracten. Een * geeft aan dat de coureurs een optie in hun contract hebben voor verlenging.

De huidige contractduur van de Formule 1-coureurs

Coureur Team Salaris $ miljoen Contract tot eind...
Verstappen Red Bull 35 2028
Perez Red Bull 10 2024
Leclerc Ferrari 12 2024
Sainz Ferrari 10 2024
Hamilton Mercedes 40 2023
Russell Mercedes 5 2023
Ocon Alpine 5 2024*
Alonso Alpine 20 2022 (Gaat naar Aston Martin*)
Norris McLaren 10 2025*
Ricciardo McLaren 15 2023*
Bottas Alfa Romeo 10 2025
Zhou Alfa Romeo 1 2022
Magnussen Haas F1 5 2023
Schumacher Haas F1 1 2022* (Ferrari-protegé)
Gasly AlphaTauri 5 2023
Tsunoda AlphaTauri 0,75 2022*
Vettel Aston Martin 15 2022 (Stopt hierna)
Stroll Aston Martin 10 Onbekend
Albon Williams 2 2023
Latifi Williams 1 2022

Welke Formule 1 contracten lopen af?

In augustus maakte Williams bekend dat Alex Albon ook in 2023 zal uitkomen voor het team uit Wantage. De Brit tekende een meerjarendeal met team en lijkt daarmee verzekerd van een toekomst in de hoofdklasse van de autosport.

Iemand die een stuk minder zeker is van zijn stoeltje is teamgenoot Nicholas Latifi. De Canadees ligt al enige tijd onder vuur door tegenvallende prestaties en aangezien zijn contract in 2022 afloopt is de grote vraag of hij zal blijven.

Guanyu Zhou's contract loopt ook af in 2022. Tot dusver is nog niets bekend over zijn toekomst in de Formule 1, maar de rookie heeft tot bewezen thuis te horen in de koningsklasse van de autosport. Ook Yuki Tsunoda's F1-toekomst is nog niet zeker. Het contract van de Japanner loopt tot en met 2022 bij AlphaTauri.

Bij Lance Stroll ligt dat verhaal iets anders. Hij hoeft zich namelijk niet te bewijzen zolang zijn vader Lawrence Stroll groot aandeelhouder is bij Aston Martin en het daar voor het zeggen heeft.

De stoelendans

Ieder jaar zien we hier en daar coureurs die overstappen naar een ander team, coureurs die de F1 verlaten en coureurs die juist worden verwelkomt in de koningsklasse van de autosport. Sebastian Vettel en Fernando Alonso zijn twee namen die in 2022 in dit rijtje thuishoren.

Vettel heeft besloten om een punt achter zijn F1-carrière te zetten waarin hij maar liefst vier wereldtitels won. De vervanger van de Duitser is Alonso die in 2023 de overstap van Alpine naar Aston Martin maakt. De 41-jarig oude rot in het vak is nog steeds gemotiveerd om te winnen en heeft een meerjarige deal met het Britse team.

Ook interessant:

Verstappen heeft daar de mokerslag aan Ferrari uitgedeeld

De zomerstop is ingegaan, maar de Formule 1-podcast van RacingNews365 gaat vrolijk door! In de eerste zomerspecial van de podcast blikken autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op de eerste seizoenshelft. Beluister hem hieronder!

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'