Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Pech en podiums wisselen elkaar af voor Verstappen op Silverstone

De Grand Prix van Groot-Brittannië staat op het programma, voor Max Verstappen een race op een circuit waar hij gemengde gevoelens bij zal hebben. Uitvalbeurten en podiums op Silverstone hebben elkaar door de jaren heen afgewisseld.

Toen Max Verstappen voor het eerst in een Formule 1 auto op Silverstone rondreed, vertegenwoordigde hij nog de kleuren van Toro Rosso. In 2015 beleefde hij zijn eerste Grand Prix van Groot-Brittannië, maar een erg succesvol debuut op een van de oudste Formule 1-circuits ter wereld werd het niet. Verstappen kwalificeerde zich als dertiende terwijl zijn toenmalige teamgenoot Carlos Sainz Q3 haalde en zich naar P8 trainde. In de race op zondag ging het niet veel beter met de Nederlander. Hij spinde in ronde drie al van de baan: einde race. Een jaar later zat Verstappen ondertussen al bij grote broer Red Bull. Zijn eerste race op Silverstone voor zijn nieuwe team verliep een stuk succesvoller. De Nederlander kwalificeerde zich keurig op P3 achter de ongenaakbare Mercedessen van Lewis Hamilton en Nico Rosberg. Tijdens de race wist hij zich zelfs - mede dankzij een versnellingsbakprobleem van Rosberg - tussen hen in te wurmen om uiteindelijk met P2 zijn eerste podium in Groot-Brittannië te pakken achter winnaar Hamilton. Helaas kon Verstappen dat momentum het jaar daarop niet vasthouden. In 2017 kwalificeerde hij zich als vijfde en in de race finishte hij op P4 ruim achter Kimi Raikkonen en voor Daniel Ricciardo een beetje in niemandsland. Het bleek een voorbode van een nog slechtere race het jaar daarop.

Touché met Vettel en sportieve revanche

In 2018 startte Verstappen net als het jaar ervoor vanaf P5, maar in de race moest hij na 46 ronden opgeven door een probleem met zijn remmen. Omdat hij al meer dan 90 procent van de raceafstand had afgelegd werd hij officieel nog wel als vijftiende geklasseerd, maar daar kocht hij natuurlijk niks voor. 2019 moest een revanche worden, maar draaide ook een beetje uit op een pechrace. Verstappen kwalificeerde zich als vierde en zakte op zondag uiteindelijk terug naar P5 na een touché met Sebastian Vettel van Ferrari. De Duitser probeerde hem in te halen, maar knalde vol achterop de Red Bull waarna beide auto's in de grindbak schoven. Verstappen en Vettel konden door, maar hun race was wel verpest. Dan tot slot vorig jaar, een herhaling van Verstappens beste resultaat op Silverstone. Net als in zijn eerste seizoen bij Red Bull startte hij vanaf P3 en werd hij uiteindelijk tweede achter Lewis Hamilton. Had de race één rondje langer geduurd, had Verstappen misschien nog wel kunnen winnen na de plotselinge klapband van de Mercedes. Gelukkig kon Verstappen een week later op hetzelfde circuit zijn sportieve revanche nemen door de 70th Anniversary Grand Prix op Silverstone te winnen voor Hamilton en diens teamgenoot Valtteri Bottas. Benieuwd of hem dat dit weekend weer gaat lukken!

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"