Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sergio Perez

Perez deelt zorgen Verstappen over 'fundamentele problemen' bij Red Bull

Ondanks een sterk resultaat waarschuwt Red Bull-rijder Sergio Perez voor een aantal problemen bij het team. Met een nieuwe lading aan informatie gaat de Oostenrijkse renstal terug naar Groot-Brittannië, op zoek naar verbetering.

Perez Australië
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Red Bull kijkt terug op een wisselvallig weekend in Australië. Terwijl Sergio Perez zonder al te grote problemen naar de tweede plaats kon rijden, viel teamgenoot Max Verstappen uit door problemen met zijn RB18. Het podium werd dus weliswaar bereikt door het team, maar alsnog lijkt Ferrari te sterk voor het Red Bull-team.

"Ja, het is voor mij een goed resultaat, maar er is nog veel werk te verrichten", moet Perez toegeven voor de microfoon van onder meer RacingNews365. Het seizoen begint volgens hem niet goed voor Red Bull. "Ik denk dat we best veel pech hebben gehad bij de eerste paar races."

Als voorbeeld noemt hij Bahrein, maar ook in Melbourne ging het niet zoals gehoopt. "Vandaag waren er weer zorgen. Ik denk dat we een paar dingen fundamenteel fout hebben. Er is genoeg te doen en we hebben genoeg te bekijken om een stap voorwaarts te maken."

Waar maken Perez en Red Bull zich zorgen over?

"Ik denk dat het de richting is die we zijn ingeslagen gedurende het weekend", verduidelijkt Perez, die een verschil zag in de set-up van de RB18 bij Verstappen en hemzelf. "Beide auto's waren verschillend, maar ik denk dat we wel goede informatie hebben om de situatie te begrijpen en sterker terug te komen."

Na de derde ronde van het Formule 1-seizoen bezet Perez de vierde plaats in het coureurskampioenschap. Teamgenoot Verstappen staat op de zesde plaats, terwijl Red Bull op de derde plaats staat in het constructeurskampioenschap, achter concurrenten Ferrari en Mercedes.

Formule 1 GP Australië 2022 RN365 Nieuwsdossier

25 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x