Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez geeft strijd met Verstappen op: "Het doel? Nummer twee van de wereld"

Sergio Perez is realistisch en zegt dit Formule 1-seizoen niet meer de wereldtitel als doel te hebben. Nummer twee achter Max Verstappen is voor nu het doel.

Lang riep Sergio Perez nog mee te strijden voor de Formule 1-titel van 2023, maar met een achterstand van 99 punten op teamgenoot Max Verstappen wordt dat wel heel lastig. Met nog twaalf races te gaan zijn er op papier genoeg kansen voor de Mexicaan om nog 99 punten goed te maken, maar in de praktijk zal dit heel, heel lastig worden. Daar is Checo zich nu ook bewust van. Bij een demorun van Red Bull in Madrid zegt hij zijn doelen bij te hebben gesteld. "In de Formule 1 telt alleen je positie in Abu Dhabi, maar ik ben niet door een wonder tweede in het klassement. Ik heb races gewonnen. Ik heb een paar slechte races gehad, maar er zijn nog genoeg kansen voor ons. Het doel nu? Ongetwijfeld de nummer twee van de wereld", zegt hij volgens AS . "Voor nu denk ik verder alleen aan de Grand Prix van Hongarije", aldus Perez over de volgende race op de Formule 1-kalender op 23 juli.

Perez kijkt naar zijn collega's

De Mexicaanse Perez is onder de indruk van Fernando Alonso en Carlos Sainz, zijn taalgenoten. "Fernando is een grote verrassing dit jaar. Ze (Aston Martin, red.) hebben een grote stap gemaakt, maar ook McLaren deed dat. Alles ligt een stuk dichter bij elkaar." "Carlos en Fernando zijn geweldige coureurs. Spanje zou moeten profiteren en genieten van dit geweldige moment, want dit zal zich misschien niet gaan herhalen in de geschiedenis van de Spaanse motorsport", aldus Checo, die hoopt de Spaanse strijd te winnen: "Laten we hopen dat de Mexicaan daar bovenaan eindigt!"

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"