Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez heeft wat recht te zetten: "Het voelde alsof het niet goed zat met de Red Bull-bolide"

Na een ongelukkig weekend in Canada is Sergio Perez erop gebrand enkele zaken recht te zetten tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië.

Het Grand Prix-weekend in Canada was voor Sergio Perez misschien wel één van zijn meest teleurstellende weekenden van het seizoen. Het begon al in de trainingen waarbij hij de jongens vooraan moeilijk kon evenaren qua snelheid. In de kwalificatie op zaterdag werd die teleurstelling alleen maar groter. De Mexicaan kwalificeerde zich op P13 nadat hij crashte. Zijn race op zondag mondde vervolgens uit in een DNF voor de 32-jarige coureur. De RB18 kampte opnieuw met betrouwbaarheidsproblemen. Met de Grand Prix van Groot-Brittannië op het programma dit weekend, wil Perez niets anders dan het maximale uit de auto halen. "Het is altijd moeilijk om een weekend vrij te hebben als je een zware race hebt gehad, zoals ik dat had in Canada. Dus ik kom naar Silverstone om het één en ander recht te zetten." Naast het feit dat de RB18 kampte met betrouwbaarheidsproblemen in Canada, kon Perez moeilijk zijn draai vinden in de bolide. "Het was de eerste keer dat ik het gevoel had dat het niet goed zat met de RB18. Dit weekend gaat het erom dat ik dat goede gevoel terugkrijg en weer op het podium kom."

"We weten wat we moeten doen"

Op het moment staat Perez, mede door de ongelukkigheden, 46 punten achter op teamgenoot en kampioenschapsleider Max Verstappen. Als team heeft Red Bull ook een aanzienlijke voorsprong op Ferrari, maar liefst 76 punten. "Als team zijn we met een ongelooflijke reeks bezig en ik ben hier om aan die resultaten bij te blijven dragen door zo goed mogelijk te presteren en het maximale uit deze auto te halen. Ik heb hard gewerkt met het team en we weten wat we moeten doen. We zijn klaar voor het weekend!", sluit de Mexicaan strijdlustig af.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'