Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sergio Perez

Perez heeft wat recht te zetten: "Het voelde alsof het niet goed zat met de Red Bull-bolide"

Na een ongelukkig weekend in Canada is Sergio Perez erop gebrand enkele zaken recht te zetten tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië.

Perez Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Het Grand Prix-weekend in Canada was voor Sergio Perez misschien wel één van zijn meest teleurstellende weekenden van het seizoen. Het begon al in de trainingen waarbij hij de jongens vooraan moeilijk kon evenaren qua snelheid. In de kwalificatie op zaterdag werd die teleurstelling alleen maar groter. De Mexicaan kwalificeerde zich op P13 nadat hij crashte. Zijn race op zondag mondde vervolgens uit in een DNF voor de 32-jarige coureur. De RB18 kampte opnieuw met betrouwbaarheidsproblemen.

Met de Grand Prix van Groot-Brittannië op het programma dit weekend, wil Perez niets anders dan het maximale uit de auto halen. "Het is altijd moeilijk om een weekend vrij te hebben als je een zware race hebt gehad, zoals ik dat had in Canada. Dus ik kom naar Silverstone om het één en ander recht te zetten."

Naast het feit dat de RB18 kampte met betrouwbaarheidsproblemen in Canada, kon Perez moeilijk zijn draai vinden in de bolide. "Het was de eerste keer dat ik het gevoel had dat het niet goed zat met de RB18. Dit weekend gaat het erom dat ik dat goede gevoel terugkrijg en weer op het podium kom."

"We weten wat we moeten doen"

Op het moment staat Perez, mede door de ongelukkigheden, 46 punten achter op teamgenoot en kampioenschapsleider Max Verstappen. Als team heeft Red Bull ook een aanzienlijke voorsprong op Ferrari, maar liefst 76 punten.

"Als team zijn we met een ongelooflijke reeks bezig en ik ben hier om aan die resultaten bij te blijven dragen door zo goed mogelijk te presteren en het maximale uit deze auto te halen. Ik heb hard gewerkt met het team en we weten wat we moeten doen. We zijn klaar voor het weekend!", sluit de Mexicaan strijdlustig af.

Ook interessant:

Na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt

Red Bull heeft momenteel de wind in de zeilen met zes Grand Prix-overwinningen op rij. Is daarmee de spanning uit het kampioenschap omdat de Oostenrijkse brigade afkoerst op weer een wereldtitel, of toch niet? Ruud Dimmers, Tom Coronel en Joris Mosterdijk vellen hun oordeel.

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
x
Interview Salo: "Dit is het belangrijkste verschil tussen Verstappen en Leclerc"