Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez hekelt FIA na driedubbele straf: "Wat een grap"

Sergio Perez zal de Grand Prix van Qatar zo snel mogelijk achter zich willen laten. De Mexicaan moest vanuit de pitstraat starten, kreeg drie straffen voor het overschrijden van track limits en finishte in de snelle Red Bull als tiende. Perez is na afloop niet blij met de gang van zaken bij de FIA.

Perez Qatar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Track limits, bandenproblemen en de hitte. Dat waren naast de derde wereldtitel voor Max Verstappen de verhalen in Qatar. Op zaterdag werden de track limits in bocht twaalf en dertien verlegd om verdere problemen met de banden te voorkomen. Gevolg ervan was wel dat in de race veel coureurs over de witte lijn gingen. Sergio Perez ging in totaal zes keer de schreef over en kreeg drie straffen van vijf seconden. De Mexicaan hekelt het beleid bij de FIA, maar legt de schuld ook bij zichzelf.

"Wat een grap, hoe we omgingen met track limits", vertelt Perez tegen onder andere RacingNews365. "Allereerst vind ik het heel slecht dat we op het laatste moment met een oplossing komen en er daarna straffen worden uitgedeeld. Het is onmogelijk om de witte lijn te zien. Ik nam zoveel marge en verloor daardoor heel wat rondetijd. Toch is het coureurs ook gelukt om binnen de lijntjes te kleuren, dus ik denk dat ik het beter had kunnen doen."

Perez spreekt van moeilijk weekend

Buiten de saga rondom track limits kwam Perez er het hele weekend niet aan te pas. De teamgenoot van Verstappen kwalificeerde zich buiten de top tien en crashte een dag later in de sprintrace. "Ik ben teleurgesteld, want het was een dramatisch weekend. De crash in de sprintrace maakte het nog een stukje lastiger. We moeten analyseren waar het fout is gegaan en de problemen oplossen voor de laatste races."

Perez vindt dat de vroege safety car, die naar buiten kwam na de crash tussen Lewis Hamilton en George Russell, hem geen goed heeft gedaan. "De safety car deed onze strategie pijn, dus het was een lange dag. Fysiek was het ook één van de zwaarste races van het jaar. Toch blijft de tweede plaats in het kampioenschap het doel voor het restant van het seizoen. Ik heb er vertrouwen in dat er mooie dingen aan zitten te komen. De afgelopen races waren heel lastig, maar ik denk dat we mooie prestaties kunnen neerzetten als we de problemen oplossen."

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Qatar 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Mercedes Hamilton wijst eigen vervanger aan: "Ik zou hem kiezen"